La resolució afirma que el vot està custodiar pels Mossos d'Esquadra (ACN/Guifré Jordan)

El vot exterior del 12M no es repetirà: la Junta Electoral desestima la petició de Junts

La Junta Electoral de Barcelona ho troba desproporcionat i nega que els vots que no eren vàlids fossin destruïts

Redacció/AgènciesActualitzat

La Junta Electoral de Barcelona ha desestimat els recursos de Junts que atribuïen "irregularitats" a l'escrutini del vot exterior de les eleccions al Parlament i demanaven repetir l'escrutini general.

La formació de Carles Puigdemont va apuntar que hi havia diferència entre el vot exterior (CERA) emès i l'escrutat a causa de la destrucció de les paperetes.

La Junta Electoral Provincial (JEP) ho ha desmentit: "és rotundament fals", i afirma que el vot no va ser destruït i que està custodiat pels Mossos d'Esquadra.

L'àrbitre electoral assenyala també que la diferència entre els vots emesos i els escrutats es deu als vots que no poden ser donats com a vàlids.

Així mateix, la JEP també ha desestimat un altre recurs de Junts manifestant el seu malestar perquè durant el recompte del vot exterior, els apoderats havien estat "retinguts".

L'àrbitre electoral insisteix que els apoderats van poder moure's "amb la llibertat que permetia la zona d'escrutini". També assegura que és falsa la denúncia de Junts sobre la rapidesa amb què es va fer l'escrutini del vot CERA.


La Generalitat exigeix una auditoria pels 3.000 vots "perduts"

Pel seu cantó, el govern de la Generalitat ha anunciat aquest dimarts que exigirà al govern espanyol una "auditoria" per saber "què ha passat amb més de 3.000 vots a l'exterior" que s'han "perdut".

En la roda de premsa posterior al consell de govern, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha evitat sumar-se a la reclamació plantejada per Junts, però ha explicat que la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, traslladarà al govern espanyol la necessitat d'obrir una auditoria per aclarir el "motiu pel qual han desaparegut aquests 3.000 vots" i per reclamar "mesures per garantir el dret al vot".

Serret demanarà "avançar en la simplificació dels tràmits" per votar des de l'exterior i defensarà "l'ús de les noves tecnologies" per permetre un sistema de vot telemàtic que "promogui i faciliti l'exercici del dret al vot".

ARXIVAT A:
JuntsEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut