La tripulació del Dali, atrapada pels ferros del pont i també pel buit burocràtic sobre la seva situació

21 mariners atrapats sense data de sortida al vaixell que va xocar amb el pont de Baltimore

Els seus visats han caducat i, segons la normativa marítima internacional, la tripulació ha de mantenir-se sempre a bord per respondre a qualsevol situació d'emergència

Una vintena de tripulants del vaixell de càrrega Dali continuen dins del vaixell que va xocar fa gairebé dos mesos amb el pont de Francis Scott Key de Baltimore. En l'accident hi van morir sis treballadors de la construcció.

Són 21 mariners que procedeixen de Singapur, l'Índia i Sri Lanka que estan atrapats a l'interior del vaixell de 289 metres d'eslora i que continua carregat amb desenes de containers.

Segons les autoritats nord-americanes, la tripulació del vaixell de càrrega ha de continuar a bord per diverses raons: perquè els seus visats han caducat i ara no tenen autorització per entrar en territori dels Estats Units i tampoc se'ls ha concedit un pas provisional per poder baixar a terra. D'altra banda, l'FBI i la Junta Nacional de Seguretat en el Transport ha obert una investigació per mirar d'esclarir per què el vaixell es va desviar de la seva ruta i va xocar contra un dels pilars del pont.

A més, segons la normativa marítima internacional, part de la tripulació ha de mantenir-se sempre a bord per respondre de forma immediata a qualsevol situació d'emergència que hi pugui haver.

La tripulació està formada per 21 mariners que procedeixen de Singapur, l'Índia i Sri Lanka (Reuters/Nathan Howard)

Els 21 tripulants del Dali van ser testimonis del xoc, de com el Francis Scott Key queia sobre d'ells i també de les tasques de rescat dels cossos de les persones que van caure al riu Patapsco des del pont.

La setmana passada, amb una sèrie d'explosions controlades per un grup especialista es va demolir la part del pont de Baltimore que estava en contacte amb el vaixell. Es va fer amb la tripulació de Dali a dins del vaixell, que es va haver de resguardar sota la coberta per prevenció.

Les autoritats de Baltimore els han anat proporcionant paquets amb menjar i queviures, però entre la tripulació del Dali hi ha molt desànim per la seva situació i per la incertesa del seu futur. L'organització que agrupa els mariners de Singapur assegura que estan en un estat de greu "angúnia emocional".

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut