Una escena de l'adaptació cinematogràfica de "Les bruixes", de Roald Dahl

Els hereus de Roald Dahl es disculpen per l'antisemitisme de l'escriptor britànic

La família i la companyia que gestiona el seu patrimoni s'han disculpat "pel dany durador i comprensible" que van causar algunes declaracions de l'autor de "Les bruixes" o "Matilda"

Actualitzat

Trenta anys després de la seva mort, la família de l'escriptor Roald Dahl ha demanat disculpes per les declaracions antisemites que va fer. Han fet públic un comunicat breu a la pàgina oficial de l'autor, firmat per la família i per la companyia que gestiona el seu patrimoni literari, coincidint amb l'estrena recent de la pel·lícula "Les bruixes", una adaptació de la novel·la de Roald Dahl.

Els hereus, que no es reunien des de fa anys, s'han disculpat "profundament" pel "dolor durador i comprensible" causat per algunes declaracions de l'autor de "Charlie i la fàbrica de xocolata", "Les bruixes" o "Matilda":

"Aquests comentaris prejudicials són incomprensibles per a nosaltres i contrasten marcadament amb l'home que coneixíem i amb els valors del centre de les històries de Roald Dahl, que han impactat positivament en els joves durant generacions."

 

En una entrevista amb la revista The New Statesman, el 1983, va dir que "hi ha un tret en el caràcter jueu que provoca animositat, potser és una mena de falta de generositat amb els no jueus".

I afegia una altra declaració antisemita destacada: "Sempre hi ha una raó perquè brollin els 'anti-alguna cosa'. Fins i tot un canalla com Hitler no els va assetjar sense raó."

Els mitjans britànics especulen sobre els motius de la família per fer pública ara una disculpa. The Sunday Times assenyala que l'antisemitisme de Dahl "llança una ombra" sobre el lucratiu llegat que ha deixat la seva obra, amb 25 milions d'euros d'ingressos en l'últim any.

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut