Barcelona

Els actes de celebració de la Diada han començat un dia abans amb una recepció al Parlament

La diada de l'Onze de Setembre es presenta amb novetats respecte a altres anys. D'entrada s'avancen alguns actes institucionals a aquest vespre mateix i demà l'acte oficial canvia d'ubicació per facilitar la màxima participació ciutadana. L'escenari principal, però, segueix sent el Parc de la Ciutadella.

Actualitzat
La diada de l'Onze de Setembre es presenta amb novetats respecte a altres anys. D'entrada s'avancen alguns actes institucionals a aquest vespre mateix i demà l'acte oficial canvia d'ubicació per facilitar la màxima participació ciutadana. L'escenari principal, però, segueix sent el Parc de la Ciutadella. Aquest vespre hi ha hagut la recepció que ofereix el president del Parlament de Catalunya a representants socials i la resta de líders polítics.

Tot preparat per a la Diada. Aquest migdia, els Mossos i l'orquestra assajaven l'acte institucional organitzat per la Generalitat i el Parlament, que aquest any es farà entre les dotze i la una de demà, a la plaça de la Cascada del Parc de la Ciutadella, endiumenjada per a l'ocasió. Hi assistiran les principals autoritats catalanes i culminarà amb la hissada de la senyera mentre sona "Els segadors". Es pretén que sigui un acte solemne i participatiu; per això, s'instal·larà el públic a l'escalinata de la font, on hi cap més gent i hi ha una vista millor.

També es posaven a punt els equips tècnics de Televisió de Catalunya, que retransmetrà la cerimònia i servirà el senyal institucional, que també podrà seguir-se des de les pantalles gegants col·locades al voltant del parc.

Brindis institucional

Però els actes oficials han començat aquest mateix dilluns, a les vuit del vespre, amb la recepció oferta pel Parlament als representants del món polític, econòmic, cultural i social català. Com a novetat, el brindis s'ha fet a l'exterior de l'edifici, on destaca un "onze" format per quatre grans lletres embolicades, cadascuna d'elles, amb articles dels estatuts que ha tingut Catalunya. A més, amb motiu de l'Onze de Setembre, el Parlament farà demà i demà passat jornades de portes obertes.

I també s'enllesteixen els preparatius davant del monument a Rafael Casanova, on, demà i des de primera hora del matí, tot tipus d'institucions i entitats catalanes faran la tradicional ofrena floral.
Anar al contingut