El Temporada Alta planta cara al virus i aposta per espectacles catalans i presencials

Programa una setantena de produccions, majoritàriament de producció local, amb un banc de proves virtual a causa de la pandèmia

Redacció/AgènciesActualitzat

El Festival Temporada Alta s'adapta a la pandèmia amb 69 espectacles presencials i una secció virtual, i aposta per la creació catalana i per una potent programació internacional, amb un 30% menys de pressupost i la meitat d'aforament.

Saber la programació és important però la notícia és que el festival Temporada Alta es farà. Ho defensava en la presentació el director Salvador Sunyer.

"Per què hem decidit fer festival? Pels artistes, que en aquest moment en el nostre país estan en una situació extraordinàriament difícil. No hi ha feina, no tenen la cobertura que tenen en altres països d'Europa i no és una cosa simplement voluntariosa sinó que si no ens cuidem nosaltres que hi hagi un teixit artístic que es mantingui durant el temps, perdrem nosaltres una part bàsica del nostre país."

La 29a edició, del 7 d'octubre al 8 de desembre, segons Sunyer, pretén "ser reconeixible" i donar continuïtat als eixos que formen el festival: internacionalització, suport a la creació i autoria de país i creació contemporània, vinculació amb els espectadors i la ciutadania i impuls de projectes socioeducatius.

Dels 69 espectacles que es faran, 52 seran d'autors catalans, amb directors com Àlex Rigola, Lluïsa Cunillé, Jordi Prat, Llàtzer Garcia o José y sus Hermanas.

Tots han pogut recalar en un festival, i, per fi, poder exhibir la seva feina, tocada de mort amb la crisi sanitària. I en la inauguració, s'ensenyarà l'illa on la troupe de nàufrags dirigida per Julio Manrique proclamarà la necessitat del teatre amb l'espectacle "Bouvetoya", un crit de resistència.

"Sí que aquí està tot cremat, però els que som del món pagès sabem perfectament que un lloc que està cremat les cendres són un bon adob i, per tant, hi broten fàcilment les coses."

Sunyer assegura que en aquesta terra cremada, el festival continuarà fent de productor: 20 coproduccions. I, com sempre, al festival hi recala el que l'ha fet gran: la programació internacional, no tants espectacles com en altres edicions per culpa de la pandèmia, però tot i així hi haurà 10 espectacles d'11 països, amb grans directors com Guy Cassiers, Romeo Castellucci i la Needcompany.

En aquest impuls per tirar endavant passi el que passi per primera vegada hi haurà una part del festival virtual: serà A Distància, un banc de proves per explorar nous formats.

En l'apartat de música i dansa hi haurà Sílvia Pérez Cruz, que presentarà els temes del seu nou disc, i la coreògrafa Sol Picó, que estrenarà "Malditas plumas".

Malgrat que els aforaments podrien ser del 75%, per donar "seguretat i tranquil·litat" seran del 50% i es compliran les mesures de seguretat, entre elles que després de cada funció es desinfectaran les sales, el que farà complicat que hi hagi noves funcions dels espectacles programats.

Igualment, si se suspèn alguna funció, es tornarà l'import de les entrades.

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut