El sumari del cas de Susqueda apunta Magentí com l'únic autor de la mort dels joves

L'arma del crim no s'ha trobat i no hi ha mòbil aparent

Fàtima LlambrichActualitzat

Novetats sobre el crim del pantà de Susqueda. TV3 ha tingut accés al sumari del cas, que detalla les investigacions per arribar al presumpte autor de l'assassinat de la jove parella. Tot i que no s'ha pogut establir el mòbil de l'assassinat i no s'ha trobat l'arma del crim, els Mossos han pogut determinar que l'acusat, Jordi Magentí, és l'única persona que era al lloc dels fets en el moment en què es va cometre el crim.

La investigació no ha pogut saber què va passar en el moment precís dels assassinats, que s'explicaria pel trastorn de personalitat que té el detingut. El dia de la reconstrucció del crim, Magentí va parlar poc. El poc que va dir, però, ha servit al jutge i als investigadors dels Mossos per sumar més indicis en contra seva.

A casa, Magentí hi tenia instal·lat un sistema per enregistrar el so que l'hi van col·locar els Mossos d'Esquadra amb el vistiplau del jutjat. De les converses, no se n'extreu cap indici incriminatori, però sí que se'n desprèn cert malestar quan li transmet a la mare que tem "que l'empaperin sense arguments" pel doble crim de Susqueda.

 

 

Trets a la zona de la Rierica

Magentí va explicar que havia estat pescant a la zona de la Rierica, una zona que freqüenta habitualment, i que havia sentit primer trets i crits. Fins a sis testimonis, però, situen els trets on l'acusat diu que estava pescant. L'advocat de l'acusació particular, Carles Monguilod, posa l'èmfasi en el canvi de versió de Magentí:

"Per què nega tossudament diverses vegades a la policia i també al jutjat que no havia estat el dia de les morts allà i, finalment, acaba dient que sí?"

 

 

Segons la investigació, el mòbil del crim s'explica per la manera com Magentí gestiona l'agressivitat, condicionat pel trastorn límit de la personalitat que se li va diagnosticar quan va matar la seva dona. Monguilod assenyala que no se sap què va portar al crim:

"Com que no sabem què va passar com a desencadenant dels trets, òbviament això s'haurà de moure sempre en el camp de l'especulació"

Les pedres que van posar a la motxilla d'una de les víctimes per enfonsar-lo s'ha comprovat que són de les runes de la Rierica. Per amagar els cossos, el caiac i el cotxe de les víctimes cal conèixer molt bé la zona i els camins per on desplaçar-se. És el cas de Magentí, que hi va des de la infantesa.

 

Notícia relacionada: Un viatge a Colòmbia i plantacions de marihuana: els enigmes del crim de Susqueda

 

La investigació del cas ha pogut determinar l'hora de l'assassinat d'en Marc i la Paula entre les 11.21 i les 11.26. L'advocat de les víctimes també ha explicat que, segons els investigadors de la Unitat Central de Persones Desaparegudes, quan un assassí amaga els cadàvers és o bé perquè té relació amb les víctimes o bé perquè té vinculació amb el lloc del crim.

Del sumari del cas, doncs, es desprèn que no hi ha un indici amb molt pes, sinó molts indicis que, pel jutge, pesen prou perquè Magentí sigui a presó. La investigació, però, continua oberta.

La defensa manté que és innocent

La defensa insisteix que Magentí és innocent, i posa de manifest que hi ha informes contradictoris dels Mossos sobre si les restes trobades al caiac de les víctimes són o no de sang.

A més, l'advocat considera que no van prendre degudament les mostres d'ADN al seu client.

 

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut