Seus del BBVA i el Sabadell (Europa Press)
Seus del BBVA i el Sabadell (Europa Press)

El BBVA fa oficial l'opa per quedar-se el Banc Sabadell

El banc ha presentat aquest divendres el fullet de l'oferta pública d'adquisició davant la Comissió Nacional del Mercat de Valors

Actualitzat

El BBVA ha enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors el fullet oficial perquè s'autoritzi l'opa sobre el Banc Sabadell. Quan ha tancat el mercat, el grup presidit per Carlos Torres ha presentat la sol·licitud amb què espera tenir el vistiplau del supervisor borsari en l'operació anunciada fa dues setmanes.

En el document es confirma que l'oferta és per al 100% del capital, mantenint l'equació de canvi d'una acció del BBVA per 4,83 accions del Sabadell.

En el fullet s'aclareix que caldrà l'autorització de diferents organismes com el Banc Central Europeu, la Comissió Nacional del Mercat de Valors i d'altres reguladors.

A partir d'aquest moment, el regulador borsari espanyol té set dies per admetre a tràmit l'oferta i un termini indeterminat per aprovar-la.

El cap d'Economia de TV3, Francesc Serra, ha explicat quina és la situació en aquest moment:


El calendari avança

Els dos bancs han reconegut que el procés es pot allargar fins al novembre.

Una vegada admesa a tràmit, la CNMV ha d'estudiar les condicions del fullet remès pel BBVA de l'opa abans de la seva aprovació. El supervisor borsari ha advertit que podria trigar més de dos mesos a revisar la informació abans de donar llum verda a l'opa i a l'espera del BCE.

Quan l'operació tingui el vistiplau dels supervisors, el BBVA podrà llançar l'opa i haurà de donar als accionistes del Sabadell un termini d'entre 15 i 70 dies per acudir-hi. En aquesta fase, el consell d'administració del Sabadell es pot pronunciar públicament per recomanar als accionistes acceptar o no l'oferta, seguint la normativa, que els dona deu dies per fer-ho.

Si l'oferta prospera i el BBVA aconsegueix que més de la meitat dels accionistes del Sabadell estiguin disposats a vendre, el banc podria avançar amb la idea final de la fusió de les dues entitats, cosa que estarà subjecta a les condicions que posi la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i al plàcet del Ministeri d'Economia.

Des que el BBVA va anunciar la seva opa sobre el Sabadell, el govern espanyol s'ha oposat a l'operació i el ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, que va rebutjar l'oferta, va advertir que l'última paraula sobre la fusió la té el ministeri.

 

El Sabadell creu que no tirarà endavant

La cúpula del Banc Sabadell es mostra confiada que l'opa del BBVA no es farà efectiva, tot i que admet que hi ha incertesa. El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, creu que no prosperarà, perquè els accionistes preferiran no vendre i mantenir la independència de l'entitat, segons ha dit en una entrevista al programa "Els matins" de TV3.

González-Bueno situa al novembre el moment en què els accionistes hauran de prendre la decisió final i, malgrat que el BBVA assegura que ja té el suport d'alguns, el directiu del Sabadell creu que encara han de passar moltes coses.

González-Bueno ha destacat també el suport que han rebut de molts sectors contraris a l'operació i que, encara que el BBVA aconseguís la majoria d'accions del Sabadell, això no voldria dir que es fusionessin.

ARXIVAT A:
Banca
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut