Una platja de Barcelona
Les platges de Barcelona amplien el servei de socorristes a la temporada d'estiu (Ajuntament de Barcelona)

Comença la temporada alta a les platges a Barcelona: fins quan durarà i amb quins serveis

L'horari ampliat de socorristes i serveis es mantindrà fins a final d'octubre en algunes platges per la Copa Amèrica

Les platges de Barcelona comencen aquest dissabte la temporada alta de bany. Els serveis per facilitar l'ús d'aquest espai es mantindran gairebé quatre mesos i per primera vegada s'allargarà fins al final d'octubre en alguns casos, per arribar fins a la celebració de la 37a Copa Amèrica de Vela.

Es posa en marxa el sistema d'informació sobre el grau d'ocupació de cada platja i la bandera que hi oneja per informar del risc del bany, que es pot consultar al web de l'Ajuntament de Barcelona.


Més servei de socorristes

Hi haurà més socorristes i amb un horari més ampli. El servei de Salvament i Socorrisme estarà cobert per 54 persones, que estaran distribuïdes entre les 21 torres de vigilància de 10.30 a 19.30 cada dia.

A les platges de Bogatell, Nova Icària, Somorrostro, Barceloneta, Sant Miquel i Sant Sebastià continuarà així fins al 27 d'octubre per acompanyar les activitats de la Copa Amèrica.

En canvi, a les platges de Llevant, zona de banys del Fòrum, Llevant, Nova Mar Bella i Mar Bella, el dispositiu de temporada alta acabarà l'11 de setembre i, després, fins al 29 de setembre, es reduirà i es concentrarà sobretot als caps de setmana, perquè ja es considera temporada mitjana.


Una dutxa a cada platja

Amb la situació actual de restriccions per la sequera, es pot obrir una dutxa a cada platja. Fins ara, estaven tancades totes les dutxes i els rentapeus i la previsió era que continues així malgrat la temporada alta.

Bany assistit

Durant la temporada d'estiu, totes les platges de la ciutat tenen serveis perquè s'hi puguin banyar les persones amb mobilitat reduïda, que necessiten ajuda personal i tècnica per poder accedir al mar.

També hi ha reserves d'aparcament amb itineraris accessibles fins a la sorra, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats, dutxes adaptades amb cadires i passeres de fusta que arriben al més a prop possible de l'aigua.


Sorra i aigua netes

El cribratge mecànic de la sorra, que es fa a la nit, es millorarà aquest any amb el reg amb aigua de mar, perquè sigui més eficient i evitar que es generi pols en suspensió durant l'actuació, segons ha informat l'Ajuntament.

Pel que fa a la superfície del mar, la neteja diària funcionarà entre l'1 de juny i el 27 d'octubre. Els residus flotants es trauran de les aigües litorals amb embarcacions.

La platja de la Nova Mar Bella amb el mur reconstruït
La platja de la Nova Mar Bella amb el mur reconstruït després dels temporals del novembre (ACN)

Punt lila

A l'espigó del Bogatell, a l'edifici de la Direcció de Platges, hi ha un punt lila que ofereix un servei de sensibilització, prevenció i atenció davant les violències masclistes i LGTBI-fòbiques. Funciona cada dia de 10.30 a 19.30 fins al 25 de setembre.

També hi ha personal itinerant que arribarà fins a les platges de la ciutat i es mantenen els punts liles nocturns que s'instal·len a l'entorn de les platges.

Espai per als gossos

Com s'ha fet els últims anys, a la part nord de la platja de Llevant s'ha posat en funcionament fins a l'11 de setembre un espai de 1.500 metres quadrats per a gossos.

És un espai separat físicament de la resta de la platja, al qual només poden accedir gossos identificats amb microxip. Els informadors que s'encarreguen de controlar els accessos també poden repartir bosses de recollida d'excrements.


Platges sense fum

El tabac o els dispositius que poden alliberar nicotina estan prohibits a la sorra i al mar, per protegir l'espai públic i el medi ambient.

La iniciativa va començar, com una prova, l'any 2021 i després ja es va estendre a totes les platges barcelonines.

Malgrat això, un 72% de les persones que hi van han manifestat que han vist burilles, sobretot al costat del passeig i de les infraestructures. Els fumadors van fins allà i també s'hi afegeixen els de l'ús nocturn de les platges. Cal recordar que les burilles, ben apagades, van al contenidor gris.

 

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut