Pilarín Bayés
Pilarín Bayés
Fets o fakes

Pilarín Bayés denuncia comptes d'Instagram dels seus fans que estafen usuaris

La dibuixant assegura que hi ha dos comptes concrets que es fan passar per ella per aconseguir diners amb l'excusa d'una campanya animalista

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

La dibuixant Pilarín Bayés ha denunciat avui que dos comptes d'Instagram de suposats grups de fans seus estan fent servir el seu nom per estafar els usuaris. Segons ha explicat al "Fets o fakes", els comptes clubdefans.pilarinbayes i pilarin_bayes_fan_page (ara ja desactivats) havien demanat a alguns seguidors diners en nom de la dibuixant. 

Els comptes de fans de Pilarin Bayes falsos que es feien servir per estafar els usuaris
Els comptes de fans de Pilarín Bayés falsos que es feien servir per estafar els usuaris (Fets o fakes)

Bafés ha detallat què explicaven els estafadors per aconseguir els diners:

"Ens han avisat que estan demanant diners per a una protectora d'animals en nom meu. Mai a la vida us demanaria diners d'una manera tan directa. Si us hi trobeu, no pagueu res. Em sabria molt greu que us estafessin per culpa meva."

En el seu perfil personal, on té més de 139.000 seguidors, la dibuixant ho ha denunciat i ha explicat que ja ha anat a la policia:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pilarin (@pilarinbayes)

Altres estafes a Instagram

A Instagram són habituals els robatoris de comptes de persones conegudes o no tan conegudes amb finalitats criminals. Un dels casos més paradigmàtics és el del Racó de l'Hipòlit. Aquest compte, molt popular fa uns anys, tenia milers de seguidors i d'un dia per l'altre va començar a demanar diners i a extorquir-los.

Suplantació de personalitat amb intel·ligència artificial

La suplantació a les xarxes s'està sofisticant per moments. A banda dels robatoris de comptes o dels comptes falsos, també hi ha casos de persones suplantades amb intel·ligència artificial. Sense anar més lluny, aquest dijous el bisbat d'Urgell ha denunciat als Mossos d'Esquadra un vídeo on apareixia suposadament l'arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, demanant als andorrans que invertissin en petroli. 

Aquest vídeo ha aparegut tant a Instagram com a Facebook, però aquest mateix matí ja havia desaparegut. 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut