Fotografia d'arxiu de Carlo Acutis
Carlo Acutis, que va morir l'any 2006 a causa d'una leucèmia, serà santificat després que l'Església li hagi reconegut la intercessió en dos miracles (Amics de Carlo Acutis)

El primer sant millennial: qui és Carlo Acutis, l'influencer de Déu

El papa Francesc atribueix un segon miracle a Carlo Acutis i obre la porta a santificar el jove, mort l'any 2006, que va portar l'evangeli a internet

RedaccióActualitzat

De crear continguts per a les xarxes a convertir-se en sant. Carlo Acutis, conegut popularment com "l'influencer de Déu", ja té el vistiplau del papa Francesc per ser santificat, després que el Vaticà li hagi reconegut dos miracles.

Acutis, que va morir de leucèmia als 15 anys l'any 2006, era catòlic practicant i convençut, fins al punt que, des de ben jove, va canalitzar la seva afició per la informàtica a crear material audiovisual relacionat amb la fe i les seves creences. Acutis, nascut a Londres però de nacionalitat italiana, es va convertir així en precursor de la difusió massiva de continguts religiosos, fet que l'ha portat a ser considerat per molts com el "patró d'internet".

En un comunicat emès aquest dijous, es va fer públic que el pontífex li atribuïa l'autoria d'un segon miracle, que li obre les portes a la santificació. El papa Francesc va prendre la decisió en una reunió amb el cardenal Marcello Semeraro, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants.

L'agència de notícies especialitzada en l'Església catòlica Catholic New Agency explicava en un tuit que l'atribució d'un segon miracle a Carlo Acutis "li aplana el camí per esdevenir el primer sant millennial":


El Vaticà encara ha de triar una data per fer efectiva la santificació de Carlo Acutis.

Dos miracles reconeguts per l'Església li valen la canonització

Carlo Acutis va ser declarat "venerable" l'estiu del 2018 i, el 2020, el Vaticà li va reconèixer un primer miracle que li va permetre ser beatificat.

El primer miracle es remunta al 2013, quan un nen brasiler que tenia trastorns digestius i una malformació al pàncrees es va salvar sense haver estat operat, després que la seva família pregués per la intercessió de Carlo, segons l'Església.

El segon miracle, que li ha obert el camí de la canonització, és la recuperació sobtada de la Valeria, una jove costa-riquenya que estava en estat crític després d'haver patit un accident de bicicleta l'estiu del 2022. La mare de la noia va resar al beat Carlo Acutis i va visitar la seva tomba a Assís. Hores més tard, la Valeria va tornar a respirar sense assistència i es va recuperar en poques setmanes.

Imatges a les xarxes mostren la tomba, on el cos del noi està embalsamat.

L'Església catòlica romana ensenya que només Déu fa miracles, però afegeix que els sants intercedeixen en favor de les persones que preguen. La curació mèdicament inexplicable d'una persona sol ser considerada com un miracle.

A causa del seu "important paper en l'evangelització a través d'Internet", Acutis va ser nomenat patró de la Jornada Mundial de la Joventut de Lisboa l'any passat.

 

ARXIVAT A:
EsglésiaPapa FrancescVaticà
Anar al contingut