Els serveis d'emergència s'han trobat una situació "bastant caòtica" quan han arribat al lloc dels fets (Europa Press/Isaac Buj)

Almenys 4 morts i una vintena de ferits en enfonsar-se el sostre d'un restaurant a Palma

L'esfondrament s'ha produït al voltant de les 20.30 hores en un establiment de primera línia de platja de la capital balear i la hipòtesi inicial apunta a un excés de càrrega

Redacció/EFEActualitzat

Almenys quatre persones han mort i una vintena han quedat ferides després d'enfonsar-se un restaurant a la platja de Palma que estava ple de clients i treballadors, concretament a l'avinguda Cartago, a primera línia de mar.

El sinistre s'ha produït aquest dijous al voltant de les 20.30 a l'establiment Medusa Beach Club i ha deixat diverses persones atrapades sota la runa, fins que els bombers les han pogut recuperar. La terrassa exterior del primer pis --on hi havia gent ballant en el moment dels fets-- s'ha ensorrat i ha fet cedir la planta baixa fins a la planta subterrània.

L'esfondrament de la terrassa ha fet cedir l'estructura fins al soterrani (EFE/Cati Cladera)

Les quatre víctimes mortals són tres dones i un home. Són una cambrera de l'establiment, de 23 anys i nacionalitat espanyola, dues ciutadanes alemanyes d'uns 20 i 30 anys, i un home senegalès de 44 anys. 
 

El pes excessiu, la primera hipòtesi

La primera hipòtesi és que un excés de càrrega hauria causat l'esfondrament de la terrassa, que alhora ha fet cedir el forjat que hi havia a la planta inferior, on s'han localitzat més víctimes, segons ha explicat el cap dels Bombers de Palma, Eder Garcia.

El portaveu del cos ha explicat que no saben quanta gent hi havia al local i que s'ha viscut una situació "bastant caòtica". També ha detallat que la majoria de persones ateses són de nacionalitat estrangera.

Els equips d'emergències han rescatat diverses persones atrapades d'entre la runa (Europa Press/Isaac Buj)

Han resultat ferides 16 persones, 7 de les quals molt greus i 9 de greus, que han estat traslladades a diversos hospitals, segons l'últim balanç publicat per Emergències 112 de les Illes Balears.

Mitja dotzena de dotacions dels Bombers, diverses patrulles de la Policia Nacional i la policia local i, una vintena d'ambulàncies del SAMU 061 s'han desplaçat fins al lloc de l'incident, una zona molt turística de la capital balear.

Els Bombers han desplegat mitja dotzena de dotacions (EFE/Cati Cladera)

Molts veïns i curiosos s'han aplegat al voltant de l'establiment sinistrat, on s'ha desplegat un ampli cordó policial.

Els equips de rescat han demanat silenci, en castellà i en anglès, a les persones congregades a la zona per poder sentir els possibles crits d'auxili de la gent atrapada sota la runa.

A més, s'han activat psicòlegs del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears.

L'alcalde de Palma, Jaime Martínez, s'ha desplaçat fins al lloc dels fets juntament amb tècnics municipals, que han fet una primera avaluació d'emergència sobre l'estat de l'edifici. També i la presidenta del govern de les Balears, Marga Prohens.


Tres dies de dol

L'Ajuntament de Palma ha decretat tres dies de dol, a partir de la mitjanit de divendres i fins diumenge. A més, ha convocat un ple extraordinari aquest matí a les 11, i un minut de silenci a les 12, a la plaça de Cort.

El PP i el PSOE ja han avançat que suspenen els actes de campanya de les eleccions al Parlament Europeu previstos per a aquest divendres.

En un missatge a X, Prohens s'ha mostrat "colpida" pels fets i ha expressat la seva solidaritat amb les famílies de les víctimes mortals i els ferits.


El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat a X que s'ha posat en contacte amb les autoritats locals i autonòmiques per oferir-los la col·laboració de l'executiu espanyol "amb tots els mitjans i efectius que siguin necessaris".

ARXIVAT A:
Illes Balears
Anar al contingut