Anglès

Un viatge a Colòmbia i plantacions de marihuana: els enigmes del crim de Susqueda

RedaccióActualitzat

Continuen, aquest dimarts al matí, els escorcolls a Anglès relacionats amb la detenció de Jordi Magentí, acusat de ser l'autor del crim de Susqueda. Els Mossos han arribat poc després de les 9 del matí amb el fill de Magentí per continuar l'escorcoll de la casa de la seva àvia.

Aquest dilluns a la tarda, els Mossos ja van estar més de sis hores escorcollant aquesta casa, primer amb la presència de Magentí, i després també amb la del fill, que van detenir aquest mateix dilluns a Salt.

Durant els escorcolls, Magentí hauria insistit en la seva innocència i hauria assegurat que el dia dels fets no havia anat a Susqueda. Els agents es van endur unes quantes caixes després de l'escorcoll.

A dos quarts de deu s'ha acabat l'escorcoll a casa de la mare de Magentí i l'operatiu s'ha traslladat, a Anglès mateix, al domicili de l'oncle de Magentí, amb el qual el detingut vivia des de feia un temps.

Aquest escorcoll s'ha fet en presència de Jordi Magentí i el seu fill, i també dels seus advocats. Abans d'entrar a la casa l'acusat del crim ha cridat proclamant la seva innocència:

Escorcollen un hort

Després d'escorcollar la casa de l'oncle de Magentí, l'operatiu s'ha traslladat a un hort a prop d'aquesta casa.

Allà els agents han delimitat una àrea i han repassat el terra amb un detector de metalls. Molt probablement estan buscant l'arma del crim.

 

Especulacions

Les informacions sobre aquest cas són escasses, perquè els Mossos no n'han donat gairebé detalls, tot i que han assegurat que tenen proves que l'incriminen.

Això ha generat tot d'especulacions sobre quines poden ser aquestes proves per atribuir-li de manera categòrica l'autoria del crim.

Bitllet a Colòmbia

D'una banda, alguns mitjans han assegurat que Magentí hauria comprat un bitllet d'avió per viatjar a Colòmbia, i que això n'hauria precipitat la detenció.

Aquests mitjans han assegurat que des del casament, Magentí ha viatjat diverses vegades a Colòmbia, on ha fet estades llargues.

Els Mossos no ho han confirmat, però sí que ha transcendit que tindria les maletes preparades per viatjar.

Jordi Magentí es va tornar a casar amb una dona colombiana el 2013, després que el 2012 va acabar de complir la pena de presó per l'assassinat de la seva primera dona.

Plantacions de marihuana

Pel que fa a les motivacions que hauria pogut tenir Magentí per matar la parella de joves de Susqueda, s'ha especulat que podrien estar relacionades amb les plantacions de marihuana que tenia el fill que han detingut a Salt.

De fet, els Mossos van confirmar que l'escorcoll d'aquest dilluns a la tarda a Anglès estaria motivat no només per la recerca d'indicis del crim, sinó també per aquesta activitat delictiva del fill.

Per això els Mossos estan escorcollant dues finques rústiques que estarien relacionades amb el cultiu de marihuana.

Aquesta ha estat la base per especular sobre la possibilitat que la parella morta hagués trobat alguna d'aquestes plantacions a prop de Susqueda i Magentí els hagués descobert agafant-ne plantes.

 

El cotxe, requisat

D'altra banda, els Mossos han requisat el vehicle de Magentí, un totterreny de color blanc, i també l'han escorcollat buscant proves.

Segons han explicat fonts dels Mossos, tenen dades que el situen a prop de lloc del crim el dia que la parella va desaparèixer.

Magentí coneix molt bé Susqueda

Durant els mesos d'investigació, els Mossos han repassat les imatges de les càmeres de videovigilància dels accessos al pantà i també les dades dels repetidors de telefonia pròxims.

Segons han confirmat fonts de la investigació, el detingut coneix molt bé la zona del pantà, perquè hi anava sovint a pescar i a caçar. L'autor de la mort de la parella va amagar els cossos, el cotxe i el caiac en tres llocs diferents del pantà, cosa que va dificultar molt la recerca.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut