L'acusat del crim de Susqueda va matar l'exdona a trets fa 20 anys

Va passar el 1997, després que ella l'hagués denunciat per maltractaments i amenaces de mort

RedaccióActualitzat

L'acusat de matar la parella de joves de Susqueda, Jordi Magentí, va matar la seva exdona el 1997 a Anglès, on vivien tots dos.

Va passar el dia que ella feia 35 anys, el 4 de desembre: va marxar de la feina amb una excusa i va anar a casa dels seus pares a buscar una escopeta de caça.

Després va anar a casa d'ella i la va esperar dins del cotxe. Va esperar durant una hora i mitja que ella tornés i li va disparar quatre trets a boca de canó.

Després va demanar als veïns que anessin a buscar la policia, i els va dir que l'havia morta perquè "no podia suportar la idea de viure sense ella".

Un any abans ella l'havia denunciat per maltractaments i amenaces, i l'havien condemnat.

Dos mesos abans de l'assassinat ella l'havia tornat a denunciar, per maltractaments físics i psicològics, amb amenaces de mort incloses.

 

15 anys per assassinat

Magentí va anar directament a presó preventiva, i l'any 2000 el van jutjar, en un judici amb jurat popular. La defensa va al·legar alienació mental com a atenuant, i va demanar 7 anys de presó, mentre que el fiscal i l'acusació particular van demanar 17 anys i mig.

Al judici Magentí va assegurar que el dia que va matar la seva dona s'havia pres una gran quantitat de pastilles per suïcidar-se, i que no sabia perquè li havia disparat:

"Aixeco l'escopeta així, em sembla que va ser... i... i... vaig començar a tirar, vaig començar a tirar. I no m'enrecordo, la veritat."

El jurat no s'ho va creure i va declarar-lo culpable. Finalment la sentència va fixar 15 anys de presó per l'assassinat. En va complir 12 d'efectius, i va quedar en llibertat condicional el 2009. El 2012 va quedar lliure definitivament, va refer la seva vida i es va tornar a casar amb una dona d'origen colombià.

Interrogatori previ

Feia uns mesos però, que Magentí estava en el punt de mira dels Mossos en relació amb el crim de Susqueda. Prèviament a la detenció d'aquest dilluns a Santa Coloma de Farners, ja l'havien interrogat una vegada. 

Els Mossos asseguren tenir proves pràcticament definitives sobre la seva autoria, però no n'han donat detalls.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut