Detingut el presumpte autor del crim de Susqueda a Santa Coloma de Farners

És un home que va passar 12 anys a la presó condemnat per l'assassinat a trets de l'exdona el 1997 a Anglès, a prop de Susqueda

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns al matí un home com a presumpte autor de l'anomenat crim de Susqueda. L'han detingut a Santa Coloma de Farners.

"Ni un sol dubte"

Els responsables dels Mossos estan segurs que el detingut és responsable de la mort de la parella de Susqueda. Ho ha dit a Santa Coloma poc abans de les 12 del migdia Antonio Rodríguez, intendent en cap de la divisió d'investigació criminal:

"No tenim ni un sol dubte de l'autoria, que processalment és presumpta encara."

 

Rodríguez ha dit que no podia confirmar pràcticament cap de les informacions que s'han fet públiques després de la detenció, ni tan sols la identitat del detingut.

"Opinadors desafortunats"

També ha criticat durament els "opinadors desafortunats" que els dies posteriors a la desaparició van suggerir a diferents mitjans de comunicació que l'autoria podria haver estat d'algú pròxim a la parella.

Segons Rodríguez, no han trobat mai cap indici que apuntés en aquesta direcció. Els Mossos han definit la investigació que ha portat a la detenció com a "molt laboriosa, intensa i complicada":

 

 

Els Mossos han explicat a primera hora de dilluns que han anat a buscar el sospitós aquest matí, l'han portat a la comissaria de Santa Coloma de Farners per interrogar-lo, i allà l'han detingut acusat de ser l'autor del crim.

Va matar l'exdona a trets fa 20 anys

El detingut, de 60 anys, no és veí de Santa Coloma sinó que viu al municipi d'Anglès, que és a prop del pantà. Es diu Jordi Magentí i té antecedents penals greus: el 1997 va matar a trets la seva exdona.

 

L'any 2000 el van condemnar a 15 anys de presó per aquest assassinat. Va estar-ne 12 d'efectius tancat, entre el 1997 i el 2009.

Llavors va sortir en llibertat condicional, i va quedar en llibertat definitiva el 2012, un cop complerta la totalitat de la pena.

Segona detenció

Poc després de la compareixença de Rodríguez s'ha sabut que els Mossos havien detingut una segona persona relacionada amb aquest crim: el fill de Magentí. Aquesta segona detenció l'han feta a Salt.

D'altra banda, poc després de la una del migdia han tret Magentí de la comissaria per portar-lo a Anglès, amb la intenció de buscar proves del doble crim.

 

A Anglès els Mossos d'Esquadra i la comitiva judicial han començat els escorcolls a casa de la mare de Jordi Magentí. 

El registre a la casa de la mare ha durat sis hores. Ha acabat a les vuit del vespre d'aquest dilluns i es reprendrà aquest dimarts, a les 9 del matí.

La família diu que és innocent

La defensa de Magentí la portarà el despatx d'advocats on treballa l'exdiputat de la CUP Benet Salellas. La família ha dit que Magentí és innocent, i com a prova aporten una coartada: que el dia del crim era amb la seva mare.

Un passeig en caiac

El cas va començar dijous 24 d'agost, quan una parella de joves del Maresme que havia anat al pantà de Susqueda per fer-hi una activitat amb caiac, va desaparèixer.

Les famílies dels dos joves, Paula M.P. de 21 anys i Marc H.L. de 23, de Cabrils i Arenys de Munt respectivament, van denunciar la desaparició als Mossos, i es va posar en marxa un operatiu de recerca per trobar-los.

La recerca va anar trobant diferents indicis del pas de la parella pel pantà: pocs dies després van trobar el seu cotxe, buit i enfonsat dins el pantà.

A dins del cotxe hi van trobar les seves carteres, i també es va difondre una imatge d'ells dos, captada per una càmera de seguretat poca estona abans de la desaparició.

 

El caiac, enfonsat amb pedres

A més, uns joves que havien descobert el caiac enfonsat amb pedres a dins, van informar-ne els Mossos quan van relacionar-ho amb la desaparició.

D'altra banda, l'anàlisi del cotxe de la parella va permetre determinar que no va acabar dins de l'embassament per accident, sinó que algú l'hi va empènyer.

Els cossos, amb signes de violència

Però els cadàvers no es van localitzar fins un mes després. Van trobar els cossos nus i amb clars signes de violència. El de la noia tenia un tret al cap, el d'ell ferides al pit.

 

Pocs dies després els Mossos confirmaven que els cadàvers corresponien als dos membres de la parella.

Un possible sospitós detingut a Terol

Els agents de la Unitat de Desapareguts dels Mossos van seguir una pista al desembre, segons la qual l'autor d'un altre crim múltiple a Terol, un italià d'origen serbi, podria ser també la persona que havia matat la parella de Susqueda.

La detenció d'aquest dilluns desmenteix aquesta possible autoria, perquè l'autor del crim de Terol és a la presó.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut