Aleix Espargaró, Marc Márquez i Pedro Acosta al podi de guanyadors. (Foto: EFE)
Motor

Aleix Espargaró imparable: primer a la cursa esprint

El pilot de Granollers guanya després d'un desenllaç boig amb la caiguda dels tres líders

Redacció Esport3Actualitzat

Aleix Espargaró està deixant el llistó molt alt a Montmeló. Aquest matí ha aconseguit la pole position en els entrenaments classificatoris, i després, ha guanyat a la cursa esprint, per davant de Marc Màrquez i de Pedro Acosta. Una cursa curiosa i plena de sorpreses, ja que hi ha hagut caigudes curioses, que han facilitat la feina al pilot de Granollers

 

Mira el GP de Catalunya aquí, en directe:

La pole position

Cap de setmana amb un plat fort en el motor, amb el Gran Premi de Catalunya de Motociclisme. Ja s'han disputat els entrenaments classificatoris de MotoGP al Circuit de Barcelona-Catalunya, i Aleix Espargaró ha tornat a volar. S'ha emportat la pole, amb el rècord del circuit. El d'Aprilia, alliberat després d'anunciar dijous que es retira a final de temporada, ja havia batut el rècord del traçat en els entrenaments d'ahir. Segon millor temps per a Bagnaiai tercer per al sud-africà Brad Binder. A part d'Aleix Espargaró, la resta de catalans han quedat lluny de les primeres posicions, com Marc Márquez, que ha caigut durant la Q1.

(EFE)

Entrenaments de divendres

"Brilla a casa". La inscripció del casc personalitzat que Aleix Espargaró llueix en el seu últim Gran Premi de Catalunya ha començat sent premonitòria. El de Granollers ha deixat de banda les emocions viscudes dijous en l'anunci del seu comiat i ha estat el més ràpid dels entrenaments de divendres.

Aleix Espargaró mostra el seu casc personalitzat per al GP de Catalunya amb la inscripció 'Brilla a casa'
Aleix Espargaró mostra el seu casc personalitzat per al GP de Catalunya amb la inscripció "Brilla a casa"

L'Aprilia d'Espargaró ha rodat en 1:38.562 i ha batut el rècord del circuit, que tenia des de l'any passat l'italià Francesco "Pecco" Bagnaia amb la Ducati oficial (1.38.639). Tot i patir dues caigudes, l'ha seguit el sud-africà Brad Binder amb un temps de 1:38.634.

La mala notícia de la jornada han estat els germans Márquez, Àlex i Marc, que per aquest ordre han quedat fora de la Q2, igual que el campió del Món del 2021, Fabio Quartararo.  

Volant també a Moto2 i Moto3

L'exmundialista i pilot convidat Jorge Navarro (Kalex), ha aconseguit el millor temps a la primera jornada de Moto2, amb un millor temps d'1:42.807, que és la millor marca absoluta de la categoria.

A Moto3, sense sorpreses. El colombià nascut a Madrid David Alonso (CFMoto) ha marcat el millor temps d'1:46.897.

 

Anar al contingut