Pla mig del documentalista Morgan Spurlock
Spurlock va rodar diversos documentals sobre temes polèmics en la societat nord-americana (EFE/Paul Buck)

Mor Morgan Spurlock, que va menjar menús del McDonald's durant un mes a "Super Size Me"

El director va denunciar l'impacte del menjar ràpid en la salut en un documental en què esmorzava, dinava i sopava durant 30 dies al McDonald's

Redacció/AgènciesActualitzat

Morgan Spurlock es va fer mundialment conegut pel documental "Super Size Me" (2004), en què denunciava el greu problema amb l'obesitat i el menjar ràpid als Estats Units d'una manera particular: esmorzant, dinant i sopant a la cadena McDonald's durant un mes sencer. El director ha mort aquest dijous als 53 anys per "complicacions derivades d'un càncer", segons ha informat la seva família.  

"Super Size Me" va aconseguir una nominació als premis Oscar i una fita encara més rellevant: va obrir el debat sobre els riscos de recórrer massa sovint --i en quantitats massa grans-- al menjar ràpid.

Per retratar-ho, el jove cineasta va passar-se 30 dies alimentant-se de les famoses Big Mac, demanant la mida més gran disponible. Els efectes sobre el seu cos van ser demolidors: es va engreixar 11 quilos, se li va disparar el colesterol i deteriorar el fetge, entre altres conseqüències. 

La pel·lícula va marcar un punt d'inflexió i vint anys després encara serveix com a eina educativa a col·legis i instituts de tot el món. 

Nascut a Virgínia Occidental, Spurlock va rodar altres projectes amb la mateixa voluntat de descriure i fer reflexionar la societat nord-americana, com documentals sobre la població migrant ("30 Days"), la guerra de l'Afganistan ("Where in the world is Ossama bin Laden?") o l'auge de la cirurgia estètica ("7 Deadly Sins"). 

"El món ha perdut un veritable geni creatiu i un home especial", ha lamentat en un comunicat el seu germà Craig, que va treballar amb Morgan en diversos projectes. La família també ha destacat que la seva aposta sempre va ser "desafiar sense por les convencions modernes". 

El documentalista va estrenar la segona part de "Super Size Me" el 2019, aquesta vegada centrant-se en l'impacte de les grans cadenes de menjar ràpid sobre les petites granges familiars, però no va tenir tan recorregut com la primera entrega.

 

ARXIVAT A:
SalutObituariCinema
Anar al contingut