El relat d'un homicidi a Cerdanyola des del bar on anava cada dia la víctima

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto47

Fàtima Llambrich

Periodista de TV3. Crònica judicial i policial

@fatimallambrich
Actualitzat

L'homicidi ha sigut en una hora en què ja és de dia i hi ha moviment --les vuit del matí--, quan els carrers ja tenen vida i uns venen i els altres van. No ha estat ni en una zona amagada, ni discreta.

L'Óscar ja no ha arribat al bar a fer el cafè com cada matí. Tornava de portar el fill a l'institut quan l'han matat. El BMW el tenia ben aparcat prop del bar, prop de casa, prop d'on l'han executat.

"Aquell cotxe és el seu?", preguntava un familiar de la víctima. I li han explicat que sí, que feia poc que s'havia venut el León i s'havia comprat aquest. I entre familiars, amics i coneguts s'anaven posant al dia alhora que ploraven la mort de l'Óscar, un home d'uns 48 anys sense antecedents policials.

L'homicidi ha estat al mig del carrer, per això la trucada a Emergències ha sigut gairebé immediata. Els del SEM han intentat reanimar-lo, però ja no ha estat possible. Almenys li han detectat tres orificis de bala al cos. L'han matat per l'esquena amb una pistola amb silenciador.

Al bar s'han anat trobant familiars i amics, i xerraven: que si a la víctima li devien diners, que si tenia diverses feines, que què pot haver passat. I un home molt pròxim a l'Óscar --que encara estava que no se'n sabia avenir-- verbalitzava per telèfon: "Que truquin als... a qui sigui. N'enterro un... n'enterro deu."

A la vora hi tenia els investigadors dels Mossos d'Esquadra, que portaven un braçalet en què diu "policia". I ell continuava traient la ràbia del moment, aquella impotència pròpia de la situació viscuda. "Estic en xoc", deia.  

I tot passava allà, a la barra d'un bar que avui s'ha omplert de forasters i on la propietària ha repartit algun bombó entre els clients habituals perquè avui és el seu aniversari. Però ni ella desprenia alegria, perquè estaven tots amb un ai al cor. I no feien ni el soroll ni l'ambient habitual.

Una senyora gran s'asseia ara en una taula, ara en una altra. Primer a la que li permetria poder veure des de la finestra tot el que feien els policies i després a l'altra, on hi havia un investigador; i és que no estan habituats a aquestes situacions.

Dos agents de la policia científica dels Mossos buscant restes de bala
Dos agents de la policia científica dels Mossos buscant beines de bala (ACN/Albert Segura Lorrio)

Els de la científica han pogut preservar aviat l'escena del crim. De trets n'hi han disparat almenys quatre, que són les beines que han trobat. Es veia l'indici 4 i també el 8. Han tallat el carrer perquè ningú malmetés la zona i perquè s'havia de fer l'aixecament del cadàver. A les onze ja hi havia el forense i tota la comitiva judicial.

Per la manera de fer, una hipòtesi policial inicial és la revenja, una execució o bé d'algú vinculat al món criminal per iniciativa pròpia o bé mitjançant un sicari.

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut