Tarragona/Madrid

El govern espanyol admet que va rectificar els crèdits per pressions municipals i no per corregir un error

El ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha reconegut que el termini perquè els ajuntaments demanin crèdits es va modificar per les pressions municipals i no per corregir un error, com va dir la ministra d'Economia, Elena Salgado. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha sumat a les declaracions de Chaves i ha dit que "rectificar" és bo per governar.

Actualitzat
El Butlletí Oficial de l'Estat va publicar aquest dilluns la prohibició als ajuntaments de contraure crèdits a llarg termini fins al 2012. La decisió va agafar per sorpresa consistoris i diputacions.

L'endemà, el govern espanyol va rectificar i va afirmar que permetia als ajuntaments endeutar-se fins al 2011. La ministra d'Economia, Elena Salgado, va assegurar que es tractava d'un error del Butlletí Oficial de l'Estat i, de seguida, el van corregir.

Ara, però, el ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha reconegut des de Tarragona que el termini perquè els ajuntaments demanin crèdits es va modificar per les pressions municipals i no per corregir un error, com va dir la ministra.

I als passadissos del Congrés, el president espanyol, Josés Luis Rodríguez Zapatero, ha dit que veu "perfectament comprensible" el canvi en els crèdits dels ajuntaments perquè "rectificar" es un bon principi per governar.

Anar al contingut