L'Opel Kadett, al pantà de Riudecanyes, al Baix Camp (3cat)

El cotxe que li van robar fa 26 anys, al descobert per la sequera: "Em pensava que era broma"

El pantà de Riudecanyes, al Baix Camp, està sota mínims per la sequera i ha posat al descobert un cotxe que havien estat robat a un matrimoni fa 26 anys

RedaccióActualitzat

 "Em pensava que era una broma!". Aquesta va ser la primera reacció que va tenir l'Emi Carrasco quan la policia la va trucar per dir-li que havia trobat el seu cotxe, que havia estat robat feia 26 anys. La segona va ser mirar el calendari. El Dia dels Innocents, era l'endemà. "Tinc amics molt bromistes", reconeix. 

El pantà de Riudecanyes es troba al nivell més baix des que se'n tenen dades i això ha provocat que n'aflorin objectes diferents. Un dels més sorprenents és el vehicle de l'Emi, un Opel Kadett del 1988. Un automòbil que estava molt de moda als anys 80 i 90. Una història sorprenent que va avançar Tarragona digital i que també va explicar el Tot es mou de TV3

El vehicle va ser robat el 5 d'agost de 1997 al barri de Bonavista, a Tarragona, i fins ara, quasi tres dècades més tard, no n'havien tingut cap notícia. Aquest Opel Kadett era el primer vehicle que es compraven l'Emi i el seu marit després de casar-se, i per això, diu, li tenien especial estima. "Ens agradava molt, va ser un cop dur en aquell moment", recorda. 

L'Emi és de França i aquell dimarts d'agost van decidir anar a la platja amb la seva germana i els nebots que estaven de visita. Però quan el nebot va anar a buscar les seves xancletes al cotxe, la sorpresa és que no hi havia ni xancletes... ni cotxe. 

Les xancletes del nebot de l'Emi (3cat)

Ara que l'han trobat, també han pogut recuperar alguns objectes de l'època, com les xancletes del nebot, però també els papers del cotxe o la jaqueta del seu fill. "Ens han vingut a la memòria molts records... vam fer molts viatges amb aquest cotxe", explica l'Emi. 

Però amb els records també va venir una altra sorpresa. En un primer moment el matrimoni va ser amenaçat amb una multa si no retiraven el vehicle del fons del pantà. Malgrat això, després d'algunes gestions i de demostrar que, en el seu moment, havien interposat una denúncia per robatori, l'amenaça va desaparèixer. Ara serà la policia qui haurà de retirar el vehicle. 

El que sempre quedarà com a misteri és com aquest Opel Kadett va arribar al fons del pantà. 

El maleter de l'Opel Kadett, al pantà de Riudecanyes, al Baix Camp (3cat)
ARXIVAT A:
Sequera
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut