Dos dels màxims exponents dels videjocs a Catalunya, més enllà de l'entreteniment

En el marc del congrés Gamelab parlem de videojocs catalans marcats per la creativitat i els premis amb el tàndem Javier Ramello i Pablo Hernández i amb Carlos Coronado

Ismael Martín AmorósActualitzat

El congrés Gamelab torna a posar aquests dies Barcelona i Catalunya al mapa internacional de la cultura audiovisual i tecnològica. Des de fa una dècada s'ha anat convertint en epicentre dels videjocs i Catalunya ja concentra el 52% de la facturació i la meitat dels treballadors del sector a tot l'Estat.

Hem anat a visitar dos dels màxims exponents dels videojocs independents a casa nostra, un a Barcelona i l'altre a Girona.

A l'avinguda Meridiana, el tàndem format per Javier Ramello i Pablo Hernández ha aconseguit des de la seva empresa, Herobeat Studios, i amb el seu primer joc, "Endling. L'extinció és per sempre", tota una fita inèdita a casa nostra: endur-se el prestigiós Premi Bafta.

I, amb vistes al riu Onyar, Carlos Coronado és un desenvolupador de jocs molt atípic. Treballa en solitari i dedica molt de temps a sortir a fora i recórrer el territori per inspirar-se i crear atmosferes i paisatges molt particulars.

Tots dos tenen la creativitat com a punta de llança, han estat multipremiats i entenen l'ofici com una manera d'entretenir, però, sobretot, d'anar més enllà, aportant missatge, valors i reflexió als seus videojocs.

ARXIVAT A:
GamelabVideojocs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut