Herobeat Studios
Caràtula del videojoc premiat a Londres (Herobeat Studios)

"Endling. Extinction is Forever", el videojoc fet a Barcelona que ha guanyat un Bafta

Creat per la catalana Herobeat Studios, s'ha endut el guardó al millor joc amb missatge en una gala celebrada a Londres i que reconeix les millors creacions de l'any

RedaccióActualitzat

El videojoc "Endling. Extinction is Forever", de la catalana Herobeat Studios, ha guanyat el premi al millor videojoc més enllà de l'entreteniment en la 19a edició dels premis Bafta de jocs, celebrada aquest dijous al vespre al Queen Elisabeth Hall de Londres.

La creació, desenvolupada i programada a Barcelona, on té la seu l'estudi que l'ha desenvolupat, està disponible per a PC i per als tres tipus de consoles líders al mercat, Nintendo Switch, PlayStation4 i XBox One, i disposa de versió en català.

La idea dels creadors era conscienciar sobre el canvi climàtic i la necessitat de protegir el medi ambient. Amb aquesta premissa, el jugador adopta el paper de l'última guineu d'un planeta devastat que ha de fer l'impossible perquè sobrevisquin els seus tres cadells.

Un dels dos programadors, Javier Ramello, en recollir el premi, ha subratllat, precisament, la capacitat que tenen els jocs per generar debats al voltant dels temes més candents de l'actualitat a escala global.


"Herobeat Studios es va crear amb la idea de desenvolupar un joc en què poguéssim parlar de temes que ens preocupen, que tinguessin impacte social. El projecte 'Endling, l'extinció és per sempre', ha estat una tasca molt dura que ens ha portat cinc anys", ha dit Ramello al faristol. I ha afegit:

"És un premi genial, perquè justifica la idea que teníem al volant dels videojocs com una eina poderosa per parlar de temes importants i que la gent s'hi pugui veure reflectida vivint-los a través dels jocs."

 

Una creació d'èxit

En recollir el premi, Javier Ramello i Pablo Hernández han volgut celebrar-lo amb la resta dels membres de l'equip a Barcelona. El compte d'Instagram del desenvolupador no ha tardat a fer una publicació celebrant el gran èxit de la creació.

 

No és el primer reconeixement que obté "Endling. Extinction is Forever" en els certàmens que reconeixen els millors productes del sector. A casa nostra, el videojoc es va endur el premi al videojoc català de l'any als Premis SAGA, organitzats per Plataforma per la Llengua, Gaming.cat i Lúdica.

També va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona, i és el primer videojoc de la història a guanyar-lo. La proposta de Herobeat Studios també va ser nominada a la categoria de videojocs d'impacte social dels The Game Awards 2022, celebrats al Microsoft Theatre de Los Angeles el desembre passat.

Els millors jocs del món

Fa dinou anys que l'Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió (Bafta) organitza els premis als millors videojocs.

En la gala d'aquest any, retransmesa per Twitch, es premiaven els millors jocs del món del 2022, amb guardons repartits en divuit categories, entre les quals s'inclou la millor animació, disseny, música, so i intèrprets protagonistes digitalitzats dins de les propostes, entre d'altres.

El videojoc "God of War Ragnarok" ha estat el gran triomfador de la nit, després de rebre cinc estatuetes, tot i que se li ha escapat la de millor joc, que ha anat a parar a "Vampire Survivors".

"God of War", basat en la mitologia nòrdica, estava nominat a 14 categories, una xifra que no havia aconseguit cap producció en la història dels premis. Ha rebut el guardó d'animació, muntatge sonor, música, a les millors interpretacions masculina i femenina i el premi del públic.

 

ARXIVAT A:
Videojocs
Anar al contingut