Madrid

Dimiteixen cinc dirigents d'UPyD perquè el partit ha rebutjat pactar amb Ciutadans

Les dimissions arriben l'endemà del fracàs en les eleccions andaluses i després que alguns membres destacats de la formació han criticat obertament la líder del partit, Rosa Díez

RedaccióActualitzat

Crisi oberta a UPyD pels mals resultats en les eleccions andaluses. Aquesta nit hi ha hagut les primeres dimissions a UPyD. Quatre membres de la direcció han plegat del partit després que el consell de direcció no ha aprovat la possibilitat que UPyD pacti amb Ciutadans a les pròximes eleccions municipals. Els dirigents que han dimitit són Irene Lozano, Álvaro Anchuelo -tots dos diputats-, Rodrigo Tena, David Andina i Luís de Velasco.

La proposta d'anar plegats amb el partit d'Albert Rivera ha estat rebutjada i aquests cinc membres de la cúpula d'UPyD han optat per deixar la formació. La líder del partit, Rosa Díez, remarcava aquest dimarts a través del Twitter que encara no ha arribat el dia que UPyD deixi de ser necessari. Díez manté que el resultat de les andaluses ha estat "inapel·lablement dolent, sense matisos ni adjectius", després de no haver aconseguit entrar al Parlament, però no està disposada a pactar amb Ciutadans. No es planteja plegar i la seva intenció és ser la candidata a les eleccions generals.

Irene Lozano demana la dimissió de Rosa Díez

La diputada Irene Lozano creu que Díez hauria de renunciar al seu lloc per assumir responsabilitats pel fracàs a les eleccions andaluses i per permetre la renovació d'UPyD. En declaracions a la Cadena Ser, Lozano ha detallat que ahir a la nit va plantejar que havia de dimitir tota la direcció per portar el partit a "no obtenir cap representació" al Parlament andalús. Segons la diputada, "hem reconegut el fracàs però la conseqüència òbvia és que algú havia de dimitir"

Entre les veus crítiques de la formació hi ha els eurodiputats Enrique Calvet i Fernando Maura, i els diputats Toni Cantó i Álvaro Anchuelo. Cantó ha dit, al seu compte de Twitter, que el partit ha de "responsabilitzar-se de les decisions que ens han portat aquí". Tant Cantó com Anchuelo -un dels quatre membres que ha dimitit- eren, almenys fins ara, dirigents molt pròxims a Díez i, per primera vegada, mostren obertament discrepàncies amb l'estratègia de l'executiva.

El rebuig a pactar amb Ciutadans ja havia tingut una altra víctima política. El setembre passat, el portaveu d'UPyD al Parlament Europeu -i un dels principals impulsors de l'acostament al partit d'Albert Rivera-, Francisco Sosa Wagner, ja va dimitir perquè Rosa Díez no se l'escoltava. Aquest dimarts, Sosa Wagner ha dit que la líder del partit "pot continuar intentant manipular l'organització, però aquesta organització se li desfà als territoris".

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut