Els dos regidors de la CUP de Reus, Marta Llorens i Oriol Ciurana
Els dos regidors de la CUP de Reus Marta Llorens i Oriol Ciurana
Reus

Detinguts dos regidors de la CUP de Reus perquè declarin per un delicte d'odi

Tots dos, que han dit que no reconeixen l'autoritat judicial i que ho tornarien a fer, declararan aquest dijous a partir de les nou

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut els regidors de la CUP a Reus Marta Llorens i Oriol Ciurana en resposta a l'ordre judicial que ha dictat una jutge perquè se'ls porti a declarar per un presumpte delicte d'odi contra la Policia Nacional. La detenció s'ha fet a l'interior de l'Ajuntament, on tots dos havien anat a treballar com cada matí.

A Llorens i Ciurana se'ls investiga arran del comunicat i les manifestacions de protesta per les càrregues policials del referèndum davant de la comissaria de policia de Reus i de l'hotel on estaven allotjats els policies.

El mateix delicte se'ls imputa a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i altres regidors. Aquest matí, Marta Llorens i Oriol Ciurana han anat a l'Ajuntament i han rebut el suport d'un centenar de persones i d'altres grups polítics.  

No reconeixen l'autoritat judicial

Abans de la detenció, Llorens i Ciurana han fet declaracions davant del consistori, on desenes de persones s'han concentrat per donar-los suport, i han assegurat que "la repressió continua, anirà en augment i serà de llarga durada". Tots dos han afirmat que no reconeixen l'autoritat judicial i que ho tornarien a fer.

Llorens i Ciurana declararan aquest dijous a partir de les nou del matí. Els seus advocats havien presentat un "habeas corpus" perquè poguessin declarar el més aviat possible, però la jutge ha rebutjat la petició i els dos regidors passaran la nit d'aquest dimecres a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Es preveu que la magistrada, que també cita la també cupaire Maria Assumpció Cuadrada com a investigada --en aquest cas, per segona vegada--, els deixi en llibertat amb càrrecs.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OCUP
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut