Policies nacionals marxant de l'hotel de Reus on estaven allotjats
Reus

Investiguen l'alcalde, regidors, funcionaris, empresaris i veïns de Reus per l'1-O

Un jutge de la capital del Baix Camp investiga una dotzena de persones per un suposat delicte d'incitació a l'odi, coaccions i malversació

RedaccióActualitzat

Un jutge investiga l'alcalde de Reus, els portaveus de diferents grups polítics municipals, treballadors públics, empresaris i veïns de la ciutat per les conseqüències de l'1-O. Així ho ha confirmat aquest migdia l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, que ha qualificat la causa com "una causa general contra el moviment sobiranista a Reus":

"Està promoguda per la Policia Nacional contra el moviment sobiranista de Reus. Es tracta d'un aiguabarreig d'acusacions que posa en el mateix sac la signatura de manifestos polítics i la lliure participació en manifestacions pacífiques de càrrecs electes, ciutadans a títol individual i, fins i tot, de membres del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya".

El jutge els ha citat a declarar el 23 de novembre per un suposat delicte d'incitació a l'odi, coaccions i malversació de fons públics. Els cita seguint un informe de la Policia Nacional que esmenta el manifest contra la violència de l'1 d'octubre, que van signar l'equip de govern de Reus -el PDeCAT, ERC, i Ara Reus- i la CUP, a l'oposició, i els "escraches" als agents de la Policia Nacional allotjats a la ciutat.

 

Pellicer, del PDeCAT, s'ha defensat de les acusacions, ha negat que promoguessin l'assetjament i ha assegurat que la denúncia és "delirant" i de "pura ficció":

"Fer-nos responsables per la signatura d'aquest manifest de suposats "escraches", insults i vexacions no té cap mena de fonament. Com tampoc el té acusar-nos d'animar l'assetjament, que llegeixo textualment, de certes "minories com són les forces i cossos de seguretat de l'Estat". No tenen cap fonament més enllà de contribuir a engrandir una causa general contra el sobiranisme."

"L'únic responsable d'haver trencat la convivència a Reus ha estat, primer, l'innecessari desembarcament massiu de policies nacionals i, segon, la brutal actuació de l'1-O a tot Catalunya."

Pellicer ha defensat la "pulcritud" de les actuacions del govern municipal per garantir un "clima de convivència cívica i pau social a la ciutat". De fet, ha assegurat que ell i tots els signants del manifest polític el tornarien a firmar.

La causa està dirigida pel jutjat de primera instància número 2 de Reus.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàIndependència
Anar al contingut