Barcelona

Colau diu que els ciutadans "no només van votar pel canvi" sinó que van dir que "no ho havíem de fer sols"

L'alcaldessa diu que no es tracta "d'un repartiment de cadires", sinó d'un "cartipàs conjunt amb responsabilitats i feines compartides" per portar a terme les polítiques del canvi

RedaccióActualitzat

Barcelona en Comú i el PSC han presentat l'acord que incorpora els socialistes al govern de la ciutat. L'alcaldessa Ada Colau i Jaume Collboni l'han qualificat de "bon acord" per la ciutat per afavorir les polítiques de canvi i de progrés. L'alcaldessa l'ha justificat assegurant que en les passades eleccions municipals els ciutadans "no només van votar pel canvi" sinó que van dir que "no ho havíem de fer sols".

"Van dir pacteu. Avancem per consolidar polítiques de canvi a la ciutat però no ho fem sols".

En aquest sentit, Colau ha assegurat que han recollit el mandat ciutadà pel canvi, però fent un pas més i avançant de manera consensuada per consolidar les polítiques de canvi a la ciutat. "Tenim el mandat del diàleg i de l'acord", ha dit. Per l'alcaldessa, es tracta d'una "molt bona proposta" però que hauran de validar els militants de les respectives formacions els propers dies.

"És una molt bona proposta no només per sumar membres als acords i enfortir una majoria més àmplia de govern, No només per tenir més estabilitat sinó per reforçar les polítiques de canvi que té com a reptes combatre la desigualtat, enfortir les polítiques socials, avançar en polítiques de transparència i acabar amb la centralització i donar importància als barris".

Tots dos s'han mostrat oberts a parlar amb el conjunt de la ciutat i tots els grups municipals, ara que Collboni ha matisat que primer "amb les forces d'esquerra de la ciutat i després amb el conjunt del consistori". En qualsevol cas, ha afegit que no és un "pacte contra ningú"  i que no han fet pactes electorals:

"No hem fet càlculs electorals perquè ens interessen relativament. Potser alguns pensen massa en els càlculs electorals i massa poco en la ciutat i en el país".

El nou cartipàs

Colau ha presentat el nou cartipàs que, segons ha dit, no es tracta "d'un repartiment de cadires", sinó d'un "cartipàs conjunt amb responsabilitats i feines compartides".

En el govern municipal hi haurà els quatre regidors socialistes. Jaume Collboni serà el segon tinent d'alcalde i es fa càrrec de Cultura. La també socialista Montse Ballarin assumeix competències en Empresa i Innovació i serà la regidora de l'Eixample. Daniel Mòdol es fa càrrec de projectes urbans, arquitectura, patrimoni i paisatge urbà, sota la tinença d'alcaldia de Janet Sanz, i serà el regidor de Sarrià-Sant Gervasi. I la quarta regidora socialista, Carmen Andrés, assumeix Infància, Joventut i Gent Gran sota la tinença d'alcaldia que encapçala Laia Ortiz i serà la regidora de Sant Andreu.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut