Barcelona

Carme Forcadell: "No faré que la mesa del Parlament faci d'òrgan censor"

La presidenta del Parlament està convençuda que no hi haurà sentència contra ella perquè seria antidemocràtic i "un descrèdit internacional"

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha dit que no pensa dimitir per la querella de la fiscalia que aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va admetre a tràmit. I ho ha dit el mateix dia que compleix un any com a segona autoritat de Catalunya.

Forcadell, que està acusada de desobediència per haver permès votar les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent malgrat la prohibició del Tribunal Constitucional, ha afirmat que no es pot "ni imaginar" que el TSJC la pugui condemnar. Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" i ha afegit que les institucions espanyoles no s'ho podrien permetre, perquè seria una "decisió antidemocràtica":

"Reitero que continuaré defensant la sobirania del Parlament. El que no faré és que la mesa del Parlament faci d'òrgan censor, i que decideixi què es pot debatre i què no. Perquè la funció de la mesa és absolutament la contrària, afavorir el debat perquè es parli de tot."

Forcadell ha assegurat que convertir la mesa del Parlament en una mena d'"òrgan censor" és la intenció del govern espanyol, que fins ara, ha dit, havia aconseguit la suspensió de lleis aprovades al Parlament. La presidenta ha dit que la querella contra ella va més enllà d'aquestes suspensions i significa "anar contra la democràcia" i ha afegit que una sentència que la condemnés tindria repercusions greus:

"Això seria un descrèdit internacional tan gros que no me'l puc ni imaginar, un govern espanyol que es diu democràtic fent un atac antidemocràtic com aquest."

La judicialització continuarà

Forcadell ha anunciat que segurament anirà a declarar quan la citin per la querella i ha afegit que no espera cap canvi d'estratègia per part del PP i de Rajoy, ara que podran nomenar un nou govern per als pròxims anys:

"Crec que som davant d'una legislatura que continuarà, malauradament, judicialitzant la política, i això ho hem de tenir molt clar. El principal problema que tenim en aquests moments és que això no s'acabarà, que continuarem utilitzant els tribunals en lloc de resoldre políticament els conflictes polítics."

Preguntada per si el Parlament podria ser la institució que convoqués el referèndum promogut pel president Puigdemont, Forcadell ho ha negat, perquè considera que és una iniciativa que correspon al govern.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut