Barcelona

Barcelona rebutja prohibir la burca en espais públics

L'Ajuntament de Barcelona rebutja prohibir la burca en espais públics. Encara que tots els grups municipals s'han mostrat contraris a la burca, han acabat votant en contra de la proposta del PP en considerar que abans cal afrontar un debat més ampli per evitar caure en una nova prohibició que no incideixi en les causes reals del problema. Finalment, l'Ajuntament ha dit que ha encarregat un informe jurídic sobre la regulació de la burca per saber les seves competències sobre aquesta qüestió.

Actualitzat
La Comissió de Cultura, Benestar i Educació del consistori barceloní ha tombat la proposta del PP de prohibir el vel integral a la ciutat sense un debat profund previ. Encara que tots els grups municipals s'han mostrats contraris a la burca per l'"aïllament" que provoca en la dona aquest tipus de peça, el PSC, ERC i ICV-EUiA hi han acabat votant en contra, mentre que CiU s'hi ha abstingut.

Els grups municipals han coincidit que cal un debat més ampli per impedir que la mesura es quedi únicament en una prohibició, sense incidir en les causes reals del problema.

El delegat municipal per la immigració, Daniel de Torres, ha anunciat que ha encarregat als serveis jurídics de l'Ajuntament un informe per determinar si a través de les ordenances es pot restringir l'ús de la burca a la ciutat. El govern es compromet a compartir-ne les conclusions amb tots els grups municipals per buscar el consens.

Amb tot, la regidora de les dones, l'ecosocialista Elsa Blasco, ja ha advertit que l'ús de la burca no es pot abordar des de la prohibició. La proposta del Partit Popular l'han qualificat d'oportunista la resta de grups, que consideren que la qüestió s'ha de tractar amb calma.
Anar al contingut