L'edifici que es va ensorrar el 6 de febrer, a Badalona (ACN/Bombers de la Generalitat)

Badalona demana que es revisin els 420 pisos de la mateixa promoció del bloc ensorrat

L'Ajuntament ha demanat a la Generalitat que obri una línia d'ajuda als veïns que hagin de fer obres estructurals als seus habitatges

L'Ajuntament de Badalona ha sol·licitat a la Generalitat que inspeccioni "en profunditat" els 420 habitatges de la mateixa promoció que l'edifici que es va ensorrar la setmana passada, cosa que va provocar la mort de tres veïns al número 9 del carrer Canigó. Arran d'això es va desallotjar un dels edificis adjacents, el número 7, perquè hi van aparèixer esquerdes.

La petició s'ha traslladat a la Generalitat aquest matí en la primera reunió del grup de treball d'emergència i reclama avaluar la situació dels immobles construïts sota la mateixa promoció, que inclou el mateix carrer Canigó, Ausiàs March i Llefià.

La Generalitat i el consistori s'han citat a signar en els propers dies un conveni amb els col·legis professionals d'Arquitectes i d'Aparelladors per comptar amb els perfils més especialitzats per dur a terme les inspeccions i les seves actuacions, si fossin necessàries.

 

Reunió del grup de treball d'emergència per avaluar la situació dels immobles del carrer Canigó (ACN/Gemma Sánchez Bonel)

A la reunió, hi han assistit dos tinents d'alcaldia del consistori, Daniel Gracia i Rosa del Amo i la regidora delegada de l'àrea de Serveis Socials i Entitats Regionals, Mari Carmen Expósito. Per part de la Generalitat, hi han acudit el delegat del govern a Barcelona, Joan Borràs, i dos responsables de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Gracia ha destacat que "és indispensable inspeccionar els carrers del Canigó, Llefià i Ausiàs March per donar certeses i tranquil·litat als veïns que viuen en els 420 habitatges que va fer la mateixa constructora que els pisos que van caure la setmana passada".

També ha volgut destacar que "és evident que la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE) s'ha mostrat inoperant", i ha afegit que cal fer "un pas més enllà en el tipus d'inspeccions i comptar amb els millors professionals per garantir l'estabilitat dels edificis".

 

Ajudes per als afectats

L'Ajuntament ha comunicat que el conveni acordat permetrà comprovar que els edificis estiguin en bones condicions tan aviat com sigui possible i detectar quines actuacions s'han de desenvolupar en els blocs per assegurar la seva estructura. També han demanat a la Generalitat que obri una línia d'ajuda als veïns si han de desenvolupar-se obres estructurals en aquestes finques.

Aquestes ajudes haurien de cobrir les actuacions que se sap que són necessàries per als habitatges del carrer Canigó 7, desallotjat des de dimecres per motius de seguretat.

 

 

Anar al contingut