Desallotgen per una esquerda els veïns del bloc contigu al que es va enfonsar a Badalona

Tres persones van morir en el sinistre de la setmana passada, quan l'edifici de cinc plantes es va ensorrar per dins

RedaccióActualitzat

Una setmana més tard de l'esfondrament parcial d'un edifici a Badalona, que va causar tres morts, aquest dimecres s'han desallotjat, de manera preventiva, tots els pisos de l'edifici adjacent, el número de 7 del carrer Canigó. En un primer moment s'han desallotjat vuit habitatges, però després s'ha decidit desallotjar-los tots.

La causa és una esquerda que ha aparegut a la façana. Ara, els Bombers i l'arquitecte municipal estan avaluant l'abast d'aquesta obertura. Precisament, aquest mateix edifici s'havia evacuat el dia de l'ensorrament de manera preventiva, però els veïns van tornar-hi el mateix dia.

Tres morts en l'ensorrament

Tres persones van morir en l'enfonsament de l'edifici dimarts de la setmana passada. La primera víctima mortal va ser trobada a la mitjanit. Els Bombers van trobar els cossos de les altres dues víctimes després de treballar tota la nit retirant runa a mà, amb l'ajuda de dos gossos de la Unitat Canina.

 

Les tres víctimes mortals eren de tres pisos diferents. Una de les víctimes era un home d'uns trenta anys que vivia als baixos de l'edifici, d'on uns minuts abans havia sortit la dona amb els dos fills petits, un de poques setmanes. Les altres dues víctimes eren dues dones, una de les quals tenia dues filles petites, que han quedat sota la protecció de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència perquè aquí no tenen família.

Els Mossos investiguen què va poder causar l'enfonsament. L'alcalde, Xavier García Albiol, va assegurar que l'edifici no tenia cap expedient obert per mal estat i que, segons els veïns, va passar una inspecció tècnica el mes passat. Albiol apuntava problemes en els materials del sostre de l'àtic.

Els veïns de l'immoble van poder recollir algunes pertinences acompanyats per bombers i mossos d'esquadra. Per poder tornar a casa els caldrà esperar. L'Ajuntament de Badalona ha garantit el reallotjament de tots els veïns afectats i ha habilitat un servei d'assessorament per als veïns.

Anar al contingut