Troben mortes les tres persones desaparegudes a l'edifici ensorrat a Badalona

Els Bombers han treballat tota la matinada per retirar la runa de l'edifici de 5 plantes

RedaccióActualitzat

Els bombers han trobat tres persones sota la runa de l'edifici que es va ensorrar aquest dimarts a Badalona. Una de les víctimes l'han trobada a la mitjanit i les altres dues, a primera hora d'aquest dimecres. Tot i que encara s'han d'identificar els cadàvers, se suposa que són els tres veïns empadronats a l'edifici que no s'havien pogut localitzar després del sinistre.

Les tres persones que es buscaven eren de tres habitatges diferents i una estava fent una videotrucada en el moment del col·lapse, segons els familiars. Es tracta d'un home i una dona d'entre 30 i 40 anys i una dona de més de 50 anys.

Els bombers, que han retirat les restes de l'edifici a mà, han tingut l'ajuda de dos gossos de la Unitat Canina ensinistrats per localitzar persones.

Les tasques han durat tota la nit. Els Bombers han mobilitzat 45 efectius en 19 dotacions, algunes amb unitats canines, que han treballat per retirar la runa i busca les persones atrapades.

L'edifici es va ensorrar dimarts (ACN/Jordi Pujolar)

De moment, es desconeix què ha pogut causar l'esfondrament. L'alcalde, Xavier García Albiol, ha reiterat aquest dimecres que l'edifici no tenia cap expedient obert per mal estat i que, segons els veïns, va passar una inspecció tècnica el mes passat. Albiol ha dit a TV3 que, a l'espera de la investigació dels tècnics, el motiu de l'ensorrament podria ser un defecte en els materials del sostre de la terrassa de l'àtic.

L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol i 5 minuts de silenci aquesta tarda en record de les víctimes.

Els Bombers calculen que les feines de desenrunament, que van començar aquest dimarts a la tarda, duraran 24 hores.

Un cop assegurat l'edifici, s'estudiarà la manera que els veïns puguin recuperar els seus objectes personals.

Mentre no es decideixi què passarà amb l'edifici i "fins que sigui necessari" --ha dit Albiol-- l'Ajuntament de Badalona ha garantit el reallotjament de tots els veïns afectats. I ha anunciat que el consistori habilitarà un servei d'assessorament per als veïns perquè puguin fer tots els tràmits necessaris.

 

ARXIVAT A:
Bombers
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut