Anglès

Anglès s'abasteix d'aigua potable amb cisternes de manera provisional

L'Ajuntament d'Anglès ha començat a repartir aigua potable amb cisternes, després que les últimes anàlisis han demostrat que la de la xarxa pública no és apta per al consum. La mesura s'aplicarà fins que les anàlisis, que es faran cada dia, diguin que és apta per beure. A banda de la solució provisional de portar aigua amb cisternes, aquest matí s'ha analitzat l'aigua d'uns nous pous que podrien proporcionar-ne més de 75.000 litres l'hora. Fa dos anys i mig, a Anglès es va viure una situació semblant. Llavors es van gastar uns 1.200 litres d'aigua al dia.

Actualitzat

A les deu del matí s'ha instal·lat la cisterna que subministra aigua potable als 5.000 veïns d'Anglès. L'Ajuntament preveu que amb els 12.000 litres de la cisterna n'hi haurà prou per donar servei al poble. L'última vegada que es va prohibir el consum d'aigua de boca, fa dos anys i mig, se'n van gastar 1.200 litres per dia, és a dir el 10%.

L'alcalde d'Anglès, Pere Figuereda, ha explicat que analitzaran diàriament l'estat de l'aigua de la xarxa pública, que ara no és potable i és tèrbola com a conseqüència de la sequera. A més a més, també s'estudien altres mesures, com per exemple nous pous que podrien proporcionar 75.000 litres l'hora i que ja s'han començat a analitzar, amb resultats, de moment, molt bons.

El portaveu del grup PAU, a l'oposició a l'Ajuntament d'Anglès, Pere Espinet, ha lamentat que s'hagi tardat quatre dies a portar les cisternes, ja que divendres ja es va prohibir el consum de l'aigua del poble, i ha demanat ajuda per fer arribar aigua potable a la gent gran. Aquest grup ha convocat una assemblea de veïns per parlar de la situació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut