Barcelona

Les últimes pluges fan pujar el nivell dels pantans catalans al 22,6%

Els embassaments de les conques internes de Catalunya, els que nodreixen d'aigua l'àrea metropolitana de Barcelona, es troben al 22,6% de la seva capacitat, gairebé un 1% més que fa una setmana. Un augment que es deu a les pluges d'aquests últimes dies, que permeten allunyar uns dies l'entrada en fase d'emergència per la sequera, que s'activa en el moment que el nivell dels pantans baixa la barrera del 20%.

Actualitzat
Les pluges d'aquest cap de setmana no solucionaran el problema de la sequera, però no es pot negar que, almenys, han resultat beneficioses. El volum d'aigua emmagatzemat als embassaments ha passat del 21,8% del divendres 18 d'abril al 22,6%, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Les precipitacions han deixat entre 5 i 15 litres per metre quadrat en bona part del territori català, si bé al Pirineu i al Prepirineu les precipitacions han estat més intenses i s'hi han acumulat fins a 30 litres. Les poblacions on s'han registrat les pluges més fortes són Tàrrega (l'Urgell), on s'han recollit uns 23 litres per metre quadrat, i Ascó (la Ribera d'Ebre), amb 17 litres, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

Malgrat això, continuen sent necessàries les mesures d'emergència per fer arribar l'aigua a les llars, especialment a l'àrea metropolitana de Barcelona. Pel que fa a la més polèmica d'aquestes, la de fer-hi arribar aigua de l'Ebre, el conseller de l'Interior, Joan Saura, ha proposat, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que quan ja no sigui necessari se'n desmunti una part per visualitzar que és temporal.

Amb tot, Saura ha dit que no ha canviat la seva posició ideològica respecte a la política de l'aigua. Com a exemple d'això, Saura ha pronosticat que no caldrà fer talls d'aigua malgrat que Catalunya pateix la pitjor sequera en 70 anys.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut