Espanyol

Amb un gol de Sergio García, l'Espanyol derrota el Celta i surt provisionalment dels llocs de descens

Amb un únic gol de Sergio García a la primera part, l'Espanyol ha aconseguit sumar tres punts d'or davant un inoperant Celta. L'equip blanc-i-blau ha tornat a jugar un partit molt seriós i ha recuperat l'orgull perdut al derbi per oferir un altre triomf a la seva afició. Els d'Aguirre acaben la primera volta amb 18 punts i surten de manera provisional de les poscions de descens.

Actualitzat
Amb un únic gol de Sergio García a la primera part, l'Espanyol ha aconseguit sumar tres punts d'or davant un inoperant Celta. L'equip blanc-i-blau ha tornat a jugar un partit molt seriós i ha recuperat l'orgull perdut al derbi per oferir un altre triomf a la seva afició. Els d'Aguirre acaben la primera volta amb 18 punts i surten de manera provisional de les posicions de descens. 

Forlín ha substituït Héctor Moreno a l'eix de la defensa i Aguirre ha posat Stuani per banda dreta, amb Sergio García en punta en l'onze titular. Inici amb alternatives sense un dominador clar. Els dos equips han intentat imposar el seu estil de joc però sense crear clares ocasions. A la tercera aproximació amb cert perill dels gallecs, Iago Aspas l'ha tinguda en una rematada de cap que Casilla ha desviat amb la mà. La rèplica de l'Espanyol no s'ha fet esperar, i quatre minuts més tard, al 19, Verdú ha rematat als núvols en la primera aproximació perillosa dels d'Aguirre.

La jugada decisiva ha arribat poc després. Contra de l'Espanyol, després d'una pilota perduda del Celta, centrada per banda dreta de Stuani i Sergio García, venint des de darrere, ha fet pujar el primer gol pels d'Aguirre. El Celta ha passat a dominar amb claredat, amb el seu habitual joc de toc, però l'Espanyol, aquest cop sí amb l'organització i l'actitud que demostra l'equip amb Aguirre, no ha patit per mantenir la porteria a zero fins al descans. Fins i tot, a dos minuts del final, Stuani podria haver fet el segon, però la seva rematada no ha trobat porteria després d'una bona centrada de Capdevila.

L'Espanyol fa valer el gol

La segona meitat ha començat amb una gran ocasió de Stuani. L'uruguaià s'ha escapolit entre dos defenses visitants per rematar una falta centrada que Javi Varas ha pogut aturar amb un vol acrobàtic quan la grada de Cornellà-el Prat cantava el gol. El Celta, amb el reforç de Quique de Lucas, s'ha estirat en busca de la igualada. L'Espanyol ha reculat però els gallecs només han creat autèntic perill a pilota aturada. Iago Aspas, al 53, ha xutat una falta que ha estat a punt de suposar l'empat.

Els gallecs han acusat l'esforç físic i, després d'aquesta fase de pressió sobre la porteria de Casilla, han començat a abaixar els braços. L'Espanyol, a més, s'ha tret la son de les orelles amb què havia començat la segona part i s'ha estirat per sentenciar el matx. Forlín, als 70 minuts, ha pogut tancar el partit amb una rematada de cap a la sortida d'un córner que ha acabat desviada per poc.

El matx s'ha trencat en el últims minuts. L'Espanyol ha sabut gestionar amb ofici el seu avantatge i assegurar tres punts importantíssims en les seves aspiracions de sortir de les places de descens. El conjunt d'Aguirre fins i tot ha pogut ampliar l'avantatge amb un xut de Cristian Alfonso que ha marxat als núvols. L'Espanyol té ara la propera setmana davant el Mallorca a casa, en l'inici de la segon volta, una altra oportunitat de seguir escalant posicions a la taula classificatòria.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut