Albares intenta tancar el xoc diplomàtic amb Israel arran de les declaracions de Belarra

La ministra de Drets Socials i líder de Podem, Ione Belarra, planteja al PSOE que cal portar Netanyahu al Tribunal Penal Internacional per crims de guerra

Paula Florit GomilaActualitzat

"En política exterior, només hi ha dues veus autoritzades: la del president del govern i la del ministre d'Afers Exteriors". José Manuel Albares ha remarcat així que les declaracions de la ministra de Drets Socials i líder de Podem, Ione Belarra, no defineixen la posició del govern espanyol en la guerra entre Israel i Hamas.

"Necessitem que s'acabi aquesta política d'extermini d'Israel sobre el poble palestí", ha dit Belarra al "Tot es mou" de TV3, aquest dimarts, reiterant que, a parer seu, cal portar el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, al Tribunal Penal Internacional per crims de guerra.

Una posició que ja havia fet pública i que va motivar que l'ambaixada d'Israel a Madrid fes un comunicat, emès aquest dilluns al vespre, on condemna "enèrgicament" les paraules d'"alguns membres del govern espanyol" i reclama a Pedro Sánchez que "denunciï i condemni inequívocament aquestes vergonyoses declaracions".

El Ministeri d'Exteriors responia amb un altre comunicat rebutjant "taxativament" el que qualificava de "falsedats" de l'ambaixada israeliana sobre membres de l'executiu.
 

Albares dona el xoc diplomàtic per tancat

Un xoc diplomàtic que el ministre Albares ha donat per resolt aquest dimarts. "Ha estat un incident puntual, que ha quedat tancat", ha dit en la roda de premsa després del consell de ministres. També ha explicat que havia parlat per telèfon amb l'ambaixadora d'Israel, a qui va traslladar que considerava el comunicat un gest "enemistós".

Amb tot, ha volgut insistir en la posició del govern espanyol sobre el conflicte: "Condemnem l'atac terrorista d'una organització terrorista com és Hamas contra Israel, exigim l'alliberament immediat i incondicional de tots els ostatges, lamentem i deplorem totes les víctimes innocents i reconeixem el dret d'Israel a defensar-se".

El ministre en funcions ha afegit que "s'ha de diferenciar entre objectius terroristes i població civil" i que "qualsevol acció ha de ser respectant el dret internacional humanitari".

Al mateix temps, Belarra parlava en directe a TV3 explicant la seva postura. I insistia: "Nosaltres també parlem en nom del govern d'Espanya i, almenys una part, pensa el que jo estic dient".

L'ambaixada d'Israel vol quedar-se amb la primera. "Lamentem que hi hagi ministres que s'expressin així, i entenem que la postura oficial del govern és la del ministre d'Exteriors i el president del govern", ha dit la portaveu de l'ambaixada israeliana a Espanya, Tal Itzhakov, a "El matí de Catalunya Ràdio".

ARXIVAT A:
IsraelIsrael envaeix Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut