Activades les ajudes per als autònoms i negocis obligats a tancar per la Covid

Els bars i restaurants ja poden demanar 1.500 euros per establiment i els autònoms, 2.000 euros

Actualitzat

La majoria d'ajudes de la Generalitat ja es poden demanar aquest dilluns, però n'hi ha una del govern espanyol que ja es podia tramitar des de divendres passat. És per als aturats que s'han quedat sense cap ingrés i que tenen dret a una nova prestació de 430 euros. Es calcula que serien unes 250.000 persones.

Per demanar aquest subsidi, de tres mesos com a màxim, cal estar inscrit com a demandant d'ocupació i el termini acaba el dia 30 de novembre. Cal haver esgotat totes les prestacions contributives i assistencials entre el 14 de març i el 30 de juny.

 

Concentració de treballadors dels centres d'estètica a Tarragona, el mes passat (ACN / Eloi Tost)


Ajudes a autònoms

També aquest divendres, el Diari Oficial de la Generalitat publica les condicions per accedir als nous ajuts de 2.000 euros per als autònoms afectats per l'impacte de la pandèmia.

La resolució deixa clar que es tracta d'una ajuda extraordinària i puntual de pagament únic.

 

 

Està adreçada a microempreses que donin feina com a màxim a 6 persones. La base imposable de la darrera declaració de l'IRPF ha de ser com a molt de 35.000 euros o que el rendiment net dels tres primers trimestres d'aquest any no superi els 13.125 euros.

El govern ha destinat a aquests ajuts 20 milions d'euros i es concediran per ordre de sol·licitud. El termini per presentar la petició acabarà al cap de deu dies o quan s'exhaureixen els diners assignats.

 

Ajudes a bars i restaurants

El Diari Oficial de la Generalitat també publica els criteris per poder accedir al segon paquet d'ajudes de 50 milions d'euros aprovat per l'executiu, destinat als establiments obligats a tancar, com ara bars, restaurants i locals d'oci nocturn.

Serà un pagament únic i les sol·licituds es podran començar a presentar a partir de la setmana que ve.

 

 

Els bars, restaurants, cafeteries, centres d'estètica i bellesa, i establiments o locals de centres o recintes comercials, rebran una aportació única de 1.500 euros.

 

Els bars musicals, discoteques i sales de ball i d'espectacles tindran un ajut de 9.000 euros a partir de 10 treballadors i de 6.000 euros si en tenen menys.

Els parcs infantils privats rebran una aportació única de 6.000 euros.

Les peticions s'hauran de fer de forma telemàtica a través del web del Departament d'Empresa, el portal Canal Empresa o el Consorci de Comerç, Artesania i Moda.

ARXIVAT A:
Confinament Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut