Gaza

Abbas i Haniyeh acorden fer una crida a la calma per posar fi als enfrontaments entre palestins

El president palestí, Mahmud Abbas, líder d'Al-Fatah, i el primer ministre Haniyeh, de Hamas, han acordat fer una crida per acabar amb els enfrontaments entre palestins. La violència entre les dues faccions palestines no ha parat de créixer des de fa dues setmanes, quan Abbas va donar per fracassats els esforços per formar un govern d'unitat nacional. Precisament ahir un policia palestí va morir en els enfrontaments entre milicians rivals d'Al-Fatah i Hamas al nord de la franja de Gaza. I sis persones van perdre la vida també a Gaza en una "operació rutinària de detencions" practicada per l'exèrcit d'Israel.

Actualitzat

Precisament ahir es reunien a Egipte el primer ministre israelià, Ehud Olmert, i el president egipci per negociar com s'arrenca de nou el procés de pau. A l'agenda de discussions dels dos mandataris hi havia la qüestió del soldat israelià Gilad Shalit, segrestat a finals de juny a la franja de Gaza per tres grups palestins.

Un altre dels temes era la convocatòria d'una conferència regional de pau sobre el Pròxim Orient, però Olmert i Mubarak no van aconseguir concretar cap data per celebrar-la. En principi, aquesta conferència hauria d'aplegar israelians, palestins i egipcis i potser també jordans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut