Madrid

El govern espanyol no cobrarà interessos a les autonomies pels diners del FLA

La mesura, acordada pel president espanyol i el seu equip econòmic, s'aprovarà al Consell de Ministres de la setmana que ve

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha decidit no cobrar interessos a les comunitats autònomes pels diners que demanin al fons de liquiditat autonòmic, el FLA, i al fons de proveïdors. És un acord d'última hora que s'aprovarà al Consell de Ministres de la setmana que ve. Ho han confirmat a Catalunya Informació fonts de l'executiu espanyol, que han explicat que la iniciativa ha estat del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. El ministre ha posat sobre la taula aquesta proposta, un cop descartada l'opció de perdonar part del deute a les comunitats.

A canvi d'això, Montoro proposa no cobrar a les autonomies l'1% d'interès pels crèdits que els concedeix a través del fons de liquiditat autonòmic. Per tant, les comunitats autònomes deixarien de pagar interessos pel deute contret fins ara i encara no liquidat, i sobre el que generi en el futur, pel qual s'estudien noves facilitats, segons apunten fonts del govern espanyol.

Tot plegat formarà part d'un paquet de mesures que el ministre portarà al Consell de Política Fiscal i Financera de la setmana vinent i que s'aprovarà a l'últim Consell de Ministres de l'any.

Mas-Colell en desconfia

Després de fer-se públic, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha afirmat al Parlament que no ha rebut absolutament cap informació sobre la proposta des de Madrid i que se n'ha assabentat pels mitjans. En aquest sentit, Mas-Colell s'ha mostrat desconfiat sobre el seu fons i ha afirmat que ja informarà "fins a quin punt és una cortina de fum o és substancial". El conseller ha recordat que, en no haver-hi un model de finançament, "a vegades el que arreglen per aquí t'ho treuen per allà".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut