Felicitacions per al capità Tom Moore (Reuters)

125.000 felicitacions per al capità centenari que ha recaptat 30 milions contra la Covid-19

El capità Tom Moore, excombatent de la Segona Guerra Mundial, ha recaptat més de 30 milions per a la sanitat pública fent 100 voltes al seu jardí amb el caminador

RedaccióActualitzat

El 6 d'abril passat, el capità Tom Moore es va proposar un repte: fer 100 voltes al seu jardí abans de fer 100 anys amb l'objectiu de recaptar diners per a la sanitat pública en la seva lluita contra el coronavirus. En el seu jardí de 25 metres i amb el seu caminador, el 16 d'abril feia la volta número 100 acompanyat de la guàrdia d'honor de l'exèrcit britànic.

 

El 10 d'abril va aparèixer al programa BBC Breakfast per explicar que volia aconseguir uns 1.000 euros per ajudar els que lluiten contra el coronavirus. En només 24 hores va aconseguir més de 80.000 euros. Cada dia que passava caminant les donacions augmentaven. Ha fet més de 50 entrevistes. La seva gesta l'ha convertit en un heroi molt popular al Regne Unit, ja que ha aconseguit recaptar més de 30 milions d'euros.

Moore assegura que el personal sanitari es mereix cada cèntim dels que ha recaptat. Aquest dijous fa 100 anys i ja ha rebut més de 125.000 felicitacions com a agraïment.

Felicitacions per al capità Tom Moore (Reuters)

 

Els diners es destinaran a NHS Charities Together, un grup d'organitzacions benèfiques que donen suport al personal i voluntaris que cuiden pacients amb Covid-19 als serveis de salut pública britànics.

En declaracions a la BBC, Moore va dir que la suma de diners era "absolutament enorme" i "molt difícil d'imaginar". També va donar les gràcies a tots els que hi havien participat:

"Els dic: moltíssimes gràcies. Ho agraeixo perquè l'objecte pel qual donem és molt important i molt necessari. Tots sou molt amables contribuint en aquesta causa."

El capità Tom Moore (Reuters)

 

Veterà de guerra

Tom Moore va entrar a l'exèrcit britànic el juny de 1940, quan tenia 20 anys. Va servir a primera línia durant la Segona Guerra Mundial. Va ser a Birmània, on un milió de soldats aliats de 40 nacions va intentar repel·lir les forces invasores del Japó imperial, durant gairebé tres anys.

 

Aquest excombatent de la Segona Guerra Mundial s'ha convertit de nou en un heroi al Regne Unit.

Heroi centenari

Aquest dijous fa 100 anys i ha rebut més de 125.000 targetes de felicitació. Fins i tot la Casa Reial li ha enviat una postal.

 

Quan les postals van començar a inundar casa seva, el seu net, Benjie Ingram-Moore, va demanar ajuda a la seva escola.

 

És allà, a la Bedford School, on ara es classifiquen i es guarden amb l'ajuda de voluntaris.

 

Número 1 a les llistes d'èxits

Per celebrar la volta número 100, el cantant Michael Ball va cantar "You'll never walk alone" per a ell en directe per la BBC i Moore va recitar la lletra de la cançó. Es va convertir ràpidament en viral i el tema va arribar a ser número 1 de les llistes britàniques.

 

Els diners que s'han recaptat amb la cançó també s'han destinat a fins benèfics.

 

Dos rècords Guinness

En menys d'un mes, Moore ha aconseguit dos rècords Guinness: ser la persona més gran que ha aconseguit ser número 1 i també ha estat la persona que més diners ha recaptat fent una caminada solidària.

 

I continuen les gestes, més de 900.000 persones han firmat una petició perquè que el nomenin cavaller.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut