Moscou

Ucraïna acusa Moscou del segrest de set inspectors europeus

Els prorussos els acusen d'espiar per l'OTAN, mentre que el president interí ucraïnès diu que Rússia hi està al darrere

RedaccióActualitzat

La tensió ha augmentat a Ucraïna en les últimes hores arran del segrest de set observadors de l'OSCE i 5 militars ucraïnesos a la ciutat de Solviansk, bastió dels prorussos al sud-est del país.

Per als separatistes prorussos, els set militars europeus (tres alemanys, un polonès, un danès, un suec i un txec) són espies de l'OTAN i adverteixen que només els alliberaran si els intercanvien per presoners del seu bàndol.

Mentrestant, el president interí d'Ucraïna, Oleksandr Turtxínov, ha atribuït a Moscou "el segrest" i ha acusat Rússia d'estar al darrere dels fets. "Aquest delicte no es pot haver comès sense l'autorització o ordre directa del govern de Rússia, que coordina i dóna suport als terroristes que ocupen edificis, fan ostatges, tortures i maten la gent", ha dit Turtxínov.

Rússia ha dit aquest dissabte al migdia que prendrà mesures per "resoldre la situació" dels set inspectors militars occidentals retinguts.

Però des d'Ucraïna la percepció és que la invasió de Rússia és imminent. Així ho ha dit des de Nova York el viceministre d'Afers Estrangers ucraïnès.

El Pentàgon ha demanat a Moscou que aturi l'escalada bèl·lica a la zona i, aquesta matinada, els països que integren el G-7 han decidit que imposaran sancions a Rússia per mirar d'acabar amb el seu suport als prorussos de l'est d'Ucraïna.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut