Caracas

Maduro demana poders absoluts al Parlament contra la "guerra econòmica de la dreta"

El president veneçolà, que ja governa amb majoria absoluta, ha demanat a la cambra poder legislar sense control durant un any i ho ha justificat com una qüestió de "vida o mort" per al socialisme. L'oposició l'acusa de voler desviar l'atenció sobre una inflació que supera el 30%.

RedaccióActualitzat
El president veneçolà, Nicolás Maduro, no en té prou amb la majoria absoluta i ha demanat al Parlament que li permeti legislar sense control durant un any. Maduro ho ha justificat com una qüestió de "vida o mort" per al socialisme, però l'oposició l'acusa de voler desviar l'atenció sobre una inflació que supera el 30%.

Maduro assegura que necessita aquests poders gairebé absoluts per lluitar contra la corrupció i el que ha batejat com la "guerra econòmica de la dreta", en referència als moviments de "sectors privilegiats" i "confraries financeres" que volen "tornar al passat". El successor d'Hugo Chávez ha assegurat a l'Assemblea Nacional que vol "posar en ordre" el país i fer la revolució econòmica productiva". És a dir, que vol capgirar la imatge de les botigues desabastades i incrementar una capacitat productiva que està sota mínims.

No és el primer cop que el chavisme demana poders extraordinaris. El difunt Hugo Chávez ho va fer quatre cops. Per l'oposició liderada per Henrique Capriles, tot plegat és una maniobra de Maduro per amagar el mal funcionament del país després de 14 anys de chavisme.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut