Joves amb el cartell "Solidaritat amb les Pussy Riot"  (Foto: Reuters)
Protesta a favor de les Pussy Riot davant del consolat rus a Nova York. (Foto: Reuters)
Hèlsinki

El ministre d'Exteriors rus demana "no deixar-se endur per la histèria" en el cas de les Pussy Riot

El ministre d'Exteriors rus defensa la independència del tribunal que ha condemnat a dos anys de presó tres integrants del grup punk per "vandalisme motivat per odi religiós". Les noies van cantar contra Putin en una catedral ortodoxa.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, ha demanat calma després de la condemna a dos anys presó a tres integrants del grup punk Pussy Riot per haver cantat contra Putin en una catedral ortodoxa. "Es pot interposar un recurs d'apel·lació, de manera que no cal treure conclusions precipitades ni deixar-se endur per la histèria", ha afirmat Lavrov el mateix dia que l'advocat de les joves artistes ha anunciat que recorrerà contra la sentència i apel·larà també al Suprem, el Constitucional i el Tribunal d'Estrasburg.

Lavrov ha defensat la independència del tribunal que ha condemnat les noies per "vandalisme motivat per odi religiós", ha negat que hi hagi hagut pressions polítiques i ha advertit que no s'ha d'interferir en la tasca dels jutges.

Arran del cas, però, han plogut les crítiques al Kremlin. Artistes com Madonna o Paul McCartney s'han solidaritzat amb les Pussy Riot, i organitzacions de drets humans com Amnistia Internacional i també la UE han demanat que es revisi la condemna, per desproporcionada. També s'ha mobilitzat l'oposició a Putin, com ara l'excampió d'escacs Garri Kaspàrov, que s'enfronta a una petició de 5 anys de presó per haver mossegat un policia durant les protestes per la sentència.
Anar al contingut