Moscou

Condemnades a dos anys de presó les integrants de Pussy Riot per "vandalisme" i "incitació a l'odi religiós"

Les tres integrants del grup rus de punk-rock han estat condemnades per un delicte de "vandalisme motivat per odi religiós". Les tres joves disposen d'un termini de deu dies per recórrer la sentència.

RedaccióActualitzat
Les tres integrants del grup de punk-rock Pussy Riot han estat declarades culpables d'un delicte de "vandalisme motivat per odi religiós" per haver cantat una pregària contra el president Putin en una església ortodoxa. La jutge Marina Sirova ha dictat una sentència que les condemna a dos anys de presó.

El veredicte ha estat seguit amb una gran expectació a les portes del tribunal. La sentència redueix un any la petició de presó que havia fet la fiscalia russa.

La jutge considera que Nadejda Tolokonnikova, de 22 anys; Ekaterina Samutsevitx, de 30 anys, i Maria Alekhina, de 24 anys, van cometre accions humiliants i provocadores en un temple religiós i van faltar al respecte als visitants, sacerdots i creients ortodoxos. A més, Sirova assenyala que no se'n penedeixen.

Durant el judici, les acusades s'han declarat innocents de les acusacions de vandalisme i incitació a l'odi religiós i asseguren que són víctimes d'una persecució política, un argument que també defensen diverses organitzacions prodrets humans.

Gran ressò

L'acció de protesta va tenir lloc el mes de febrer passat a la catedral del Crist Salvador de Moscou, on les joves demanaven a la Mare de Déu que fes fora Putin del poder.

El cas ha pres una dimensió internacional després que les tres noies hagin rebut en els últims dies el suport d'estrelles de la música com Madonna, Paul McCartney, Sting, Björk o bandes com Red Hot Chili Peppers.

Aquest divendres s'ha declarat una jornada internacional de solidaritat amb el grup amb actes a diverses ciutats.

A Barcelona, una cinquantena de persones s'han congregat davant la Sagrada Família amb pancartes on es llegia lemes com "No passaran" o "Llibertat d'expressió". Els congregats han fet un recorregut al voltant del temple a manera de processó de solidaritat amb les joves russes.

A Rússia, el cas divideix la societat.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut