Síria

Síria continua amb la matança quotidiana de civils, una situació de guerra

Síria afronta una situació de guerra civil. La comissionada pels Drets Humans de les Nacions Unides, Kyung-wha Kang, qualifica així l'estat de conflicte a què ha arribat el país arran de la ferotge repressió de Bashar al-Assad. Això quan l'oposició civil ha decidit treballar conjuntament amb els militars que han desertat de l'exèrcit i s'han armat contra el règim. Segons les Nacions Unides, supera ja els 4.000 morts en 9 mesos de protestes.

RedaccióActualitzat
Kyung-wha Kang afirma: "Estem posant la xifra de morts en 4.000, però, realment, la informació fiable que ens arriba assenyala que és molt superior. Vaig dir-ho a l'agost, que hi hauria una guerra civil, i, en aquests moments, és així com defineixo jo la situació."

Mentrestant, l'oposició civil i la militar es coordinen. Representants del Consell Nacional Sirià, que representa la majoria d'opositors, i de l'Exèrcit Lliure Sirià, que agrupa els milers de soldats desertors, es van trobar en secret en un camp de refugiats sirians a Turquia. Els militars van reconèixer el Consell com a representant polític i van acceptar fer servir les armes només en defensa dels civils.

El cercle entorn del règim s'estreny en els camps polític i militar. Primer va ser la Lliga Àrab. Després, Turquia. Avui, 1 de desembre, han estat la Unió Europea i els Estats Units els que han imposat sancions. Un diplomàtic europeu ho ha dit molt clar: volen ofegar el règim. Als basars escassegen ja alguns productes. I la burgesia de Damasc i d'Alep, que fins ara donaven suport al president Al-Assad per por al caos, comença a pensar que haurà d'escollir entre el caos i les sancions. 



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut