El Caire

Multitudinària concentració a la plaça Tahrir del Caire per celebrar la renúncia de Mubarak

Mentre Bahrain i Líbia viuen aquests dies unes jornades molt convulses, a Egipte milers de persones s'han concentrat aquest divendres a la plaça de Tahrir per celebrar el "dia de la victòria". Tot plegat, una setmana després de la renúncia del president, Hosni Mubarak. A la plaça, que ha estat el símbol de la resistència dels manifestants durant les tres setmanes de protestes, no ha parat d'arribar-hi gent des d'aquest dijous. Els organitzadors han insistit en les peticions de reformes democràtiques i han recordat les 365 víctimes de les protestes a tot el país. Mentrestant, la Junta Militar ha avisat aquest divendres a la nit que no permetrà que continuin les protestes.

Actualitzat
Ambient festiu a la plaça Tahir. Els colors vermell, blanc i negre de la bandera d'Egipte han tenyit la plaça, no només amb banderes, sinó també amb cintes als cabells, roba, adhesius o vels. Famílies senceres han celebrat aquest divendres la caiguda de Hosni Mubarak divendres passat, després de 18 dies d'intenses protestes al país.

Aquest divendres, a Egipte, ha estat un dia per a la celebració, però també per al record de les 365 persones que van perdre la vida mentre van durar les protestes. Els manifestants d'aquells dies els recorden com els "màrtirs de la revolució" i les seves fotografies s'han barrejat amb les famílies senceres que no s'han volgut perdre la concentració.


VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut