Els corredors a la sortida de la Garmin Epic Trail 2023
Els corredors a la sortida de la Garmin Epic Trail 2023 (@GarminEpicTrail )
CURSES DE MUNTANYA

Aranda i Azkargorta s'imposen en una increïble Garmin Epic Trail

La cursa de mitjana distància ha sortit i arribat a Barruera, a l'Alta Ribagorça, i s'ha pogut veure en directe per TV3

Redacció Esport3Actualitzat

En un marc incomparable, la Vall de Boí, la cursa de mitjana distància de la Garmin Epic Trail ha donat el tret de sortida aquest diumenge amb un recorregut de 24 quilòmetres. La prova ha transcorregut per un itinerari circular de la perifèria de l'estació d'esquí de Boí Taüll i les muntanyes de la vall.

L'Epic Trail Vall de Boí 24K, amb un total de 3.800 m de desnivell acumulats, ha comptat amb un recorregut molt tècnic i espectacular. Tot i que la distància pot semblar curta, cal tenir en compte el fort desnivell positiu que s'ha de superar fins al km 12 de prova, que la converteix en una cursa exigent de mitjana distància. La població de Barruera ha estat l'origen i l'arribada de la prova.

La competició forma part del circuit Camp Base Trail Run Series i és també classificatòria per al campionat final d'Xterra a Sugarloaf Resort in Maine, als Estats Units.


En la categoria masculina, Arnau Aranda ha liderat la prova pràcticament de principi a fi i s'ha emportat la victòria amb un temps total de 2 hores i 46 minuts. En segon lloc ha finalitzat el corredor de 51 anys Tòfol Castanyer i el podi l'ha completat Pol Rodríguez

Per la seva banda, Irati Azkargorta, amb 3 hores i 33 minuts, s'ha imposat en la categoria femenina, que ha tingut diferents líders al llarg de la prova. Marta Llagostera, que ha estat primera durant uns quilòmetres, ha acabat en tercera posició, després de veure's superada per Paula Mata


Les altres proves del Garmin Mountain Festival

L'Epic Trail Vall de Boí 24K serveix per culminar un cap de setmana farcit de proves a la Vall de Boí. L'activitat va començar dissabte, amb la disputa dels recorreguts més llargs. A les 7 del matí, sortien els corredors de la cursa de 62 km, i després, els participants a la de 42 km.

En la primera, el triomf masculí se la va endur Pau Moreno i en la categoria femenina, Catalina Pons. Pel que fa a la competició de 42 km, la victòria va ser per al mallorquí Joan Riutort i la canària Yasmina Castro Chacón.


Marc incomparable

El parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels catorze parcs nacionals de l'estat espanyol i l'únic existent a Catalunya. Situat al cor dels Pirineus, juntament amb els parcs d'Ordesa i Mont Perdut i el dels Pirineus Francesos, és una excel·lent representació dels principals ecosistemes que podem descobrir a l'alta muntanya.

Cims que superen els tres mil metres; rius, barrancs, cascades i molleres que ens fan sentir, veritablement, al país de l'aigua; més de 200 estanys de formes i colors diversos i una gran diversitat d'espècies animals i vegetals que lluiten per sobreviure en un medi físic rigorós donen vida a aquest espai natural protegit únic del sud d'Europa.

Anar al contingut