Rafa Márquez, el passat cap de setmana a la banda de l'estadi Johan Cruyff contra el Tarazona
Rafa Márquez, el cap de setmana passat a la banda de l'estadi Johan Cruyff contra el Tarazona (FCB)
barça

33.000 persones pendents de Rafa Márquez: el destí li depara una prova de foc

El mexicà prepara a consciència el duel de Riazor amb l'objectiu d'aigualir la celebració del reputat club gallec

Redacció Esport3Actualitzat

Capricis del calendari han deixat el Deportivo de la Corunya-Barça Atlètic (diumenge a les 19.00 per Esport3) per a l'antepenúltima jornada de Primera RFEF. Primer contra segon del grup 1. L'històric equip gallec arriba al duel de Riazor amb 4 punts d'avantatge sobre el filial blaugrana, instal·lat en una ratxa de tres triomfs seguits. Si guanyen els locals pujaran a la Divisió de Plata davant 33.000 seguidors, un ple absolut, delerosos per recuperar part del prestigi perdut. Ningú contempla un altre escenari a la ciutat, l'ascens del Castelló els ha posat les dents llargues.

Però, i si és Rafa Márquez qui surt victoriós de Riazor? La distància es reduirà a 1 sol punt a falta de 6 per disputar-se i tot podria passar. No obstant, el calendari és més favorable per als blanc-i-blaus, que s'han d'enfrontar a dos rivals amb la permanència assegurada, com la Reial Societat B i el Real Unión. Els culers, en canvi, s'han de veure les cares amb Nàstic --derbi a la zona alta-- i Celta de Vigo, tercer i quart de la taula empatats a 61 punts.

Malgrat els 8 anys de diferència que separen les mitjanes d'edat dels dos equips, hi ha dos aspectes del Barça Atlètic que provoquen intranquil·litat a la Corunya: la dinàmica exitosa dels darrers mesos, aplicant la fórmula de resultats curts però ben administrats, i el talent d'algunes de les seves peces clau. Els "veterans" Casadó i Moha al mig del camp guiant juvenils sense límits com Marc Bernal o l'encara cadet Guille Fernández. Les necessitats del primer equip podrien afegir més noms estimulants a la llista: Fort, Guiu...

Márquez, protagonista els últims mesos de les especulacions sobre el relleu (interromput) de Xavi Hernández, pot preparar la setmana sabent que Riazor pot impulsar la seva carrera. Tot el que no sigui guanyar, obligaria el mexicà a posar el xip del play-off.

Anar al contingut