La neu ha tornat al Pirineu amb gruixos que arriben als 100 cm

La mica d'aire fred que hi ha a les capes mitjanes de la troposfera i la injecció de precipitacions que, sobretot, va descarregar dissabte i les més febles posteriors fan que el Pirineu hagi registrat uns bons gruixos de neu, preferentment al Pirineu occidental. Aquí teniu un recull de les imatges de neu captades per les càmeres de 3Cat d'alta muntanya.

Imatge de Vallter completament nevat (Ada i Abel)

Ha estat una gran nevada a l'Alt Pirineu, la tercera més important de la temporada després de la de mitjans de març i la de principis de juny. S'acumulen gruixos de neu de 100 cm a Certascan; 89 cm a Boí, cota 2.500; i 62 cm a Espot, 2.400 metres. En canvi, al Pirineu oriental les xifres són més modestes, tal com es veu al següent mapa.

 

Sense cap mena de dubte aquesta gran quantitat de neu acumulada serà un reservori d'aigua per als aqüífers i pantans de les conques de Segre i de les Nogueres, a la qual cal sumar la pluja que ja ha descarregat amb molta abundància durant els darrers tres dies en aquest sector del Pirineu. Aquí teniu un recull de dades de les precipitacions registrades de divendres a diumenge sense comptar les d'avui.

 

Una agua més que bona per fer augmentar les reserves d'aigua dels pantans, per donar de beure a boscos i conreus. A més, aquesta refrescada en l'ambient i l'aigua caiguda ha servit per retardar les calorades, que altres anys ja són més que present per aquestes dates.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut