Obtenir el títol de batxillerat amb una assignatura suspesa, proposta de la nova LOMCE

Actualitzat

La reforma educativa que està preparant el govern espanyol recull la possibilitat que s'obtingui el títol de batxillerat encara que es tingui una assignatura suspesa.

Per tant, aquests alumnes es podran presentar a la selectivitat si es considera que és més beneficiós per a ells que no pas perdre un curs per una sola assignatura.

Ho ha explicat la ministra d'Educació, Isabel Celaá, que també ha detallat que serà una comissió d'avaluació del centre educatiu el que tindrà l'última paraula:

"Una persona que tingui una assignatura no del tot satisfactòriament aprovada podrà, per compensació, i després de ser valorat per la comissió corresponent, passar, si és que es considera que li fa bé passar. És un gran benefici si és millor per a l'alumne passar que no passar. Això sempre estarà subjecte al criteri de la comissió."

La proposta de reforma de la LOMCE estableix aquesta possibilitat d'obtenir el Batxillerat per compensació com ja es fa a la Universitat des del 2010. D'aquesta manera es permetria als centres establir mecanismes de compensació per matèria i formar tribunals que permetin avaluar en conjunt la trajectòria acadèmica i la feina feta per l'estudiant.

El govern espanyol va anunciar fa uns dies la seva intenció de reformar la més coneguda com a llei Wert. Tot i assegurar que seria preferible derogar-la, ha assegurat que en modificarà l'essència.

Els principals canvis que preveu introduir-hi són:

- Retornar a les comunitats la capacitat de decidir una part del currículum i les hores de les llengües cooficials.

- La religió deixarà de ser matèria avaluable.

- S'eliminen les revàlides a sisè de primària i quart d'ESO, que ja estaven suspeses.

- Es recupera la selectivitat com a mètode d'accés a la Universitat.

ARXIVAT A:
Educació Universitat
Anar al contingut