Louise Glück en una imatge d'arxiu (Europa Press)

Mor la poeta Louise Glück, guanyadora del Nobel de Literatura l'any 2020

L'escriptora, nascuda a Nova York, era una de les més reconegudes i estimades als Estats Units i ha mort als 80 anys

RedaccióActualitzat

La poetessa nord-americana Louise Glück, guardonada amb el Nobel de Literatura el 2020, ha mort aquest divendres als 80 anys, segons ha fet públic el seu editor a Farrar, Straus & Giroux, Jonathan Galassi.

Glück, que va escriure sobre temes variats com la infància, la família, la soledat i la mort, i que es va inspirar en la mitologia antiga i en la seva pròpia vida, va recollir el Nobel a casa seva en plena pandèmia. Se li reconeixia "la seva inconfusible veu poètica, que amb una bellesa austera fa universal l'existència individual".

Era la primera poeta nord-americana en guanyar el guardó des de T.S. Eliot, que ho va fer l'any 1948.

La poetessa va rebre el Nobel amb mascareta en plena pandèmia per la covid (Reuters)

L'escriptora, nascuda a Nova York i de les més reconegudes i estimades als Estats Units, també va rebre durant la seva trajectòria el premi Pulitzer pel poemari "The wild iris" o el National Book Award per "Nit fidel i virtuosa". Altres títols de la seva bibliografia són "Averno", "The seven ages", "Vita Nova" o "The triumph of Achiles".

Autora d'onze llibres, Glück també va ser professora a la Universitat de Yale i va rebre reconeixements com el de poetessa llorejada de la Biblioteca del Congrés dels Estats Units. El president Barack Obama la va distingir el 2015 amb la medalla nacional d'Humanitats.

La causa de la mort no s'ha fet pública.

Aquest és el vídeo que va fer quan va guanyar el premi Nobel i on parla de la seva literatura: 

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsLiteraturaPremi Nobel
Anar al contingut