La poeta nord-americana Louise Glück, Premi Nobel de Literatura 2020
Louise Glück, amb Barack Obama, el 2016 (Reuters)

La poeta nord-americana Louise Glück, Premi Nobel de Literatura 2020

Actualitzat

La poeta nord-americana Louise Glück ha guanyat el premi Nobel de Literatura. L'Acadèmia Sueca ho ha anunciat aquest migdia i ha destacat la seva veu poètica i l'austera bellesa amb què transforma l'existència individual en universal.

El Nobel culmina una trajectòria en què ha rebut altres guardons destacats, com el National Book Critics Circle Awars. Glück ha escrit més d'una desena de llibres de poesia, com "Averno", "The seven ages", "Vita Nova" o "The triumph of Achiles". També ha conreat l'assaig i imparteix classes universitàries als Estats Units. 

En aquesta edició, el Nobel de Literatura vol recuperar la normalitat, després que l'any passat s'entreguessin dos guardons: a Olga Tokarczuk i Peter Handke.

El 2018, en canvi, no es va donar a ningú arran un escàndol sexual que va suposar la renúncia d'alguns membres de l'Acadèmia Sueca.

Un any més, les travesses prèvies no l'han encertat. Havien sonat nomes com Marysa Condé, nascuda a l'illa de Guadalupe i reconeguda feminista i divulgadora de la història i la cultura africana al Carib. També l'autora nascuda a Antigua i Barbuda Jamaica Kincaid i el kenià Ngugi Wa Thiong'o.

Més noms: la russa Liudmila Ulítskaia, la canadenca Margaret Atwood i l'etern candidat: el japonès Haruki Murakami. Javier Marías també apareixia entre el favorits.

ARXIVAT A:
Premi NobelLiteratura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut